Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Za biskvit:

  • 4 jajca
  • 3 jedilne žlice vroče vode
  • 125 g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 125 g gladke moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 20 g kakava v prahu
  • 50 g masla
  • papir za peko
  • alufolija

Za kremo:

  • 400 ml sladke smetane
  • 250 g temne čokolade
  • 2 jedilni žlici sladkorja
  • 6 jedilnih žlic vode
  • 6 jedilnih žlic višnjevega likerja
  • 75 g zmehčanega masla
  • fino naribana lupina pol bio pomaranče

Sestavine:

  • 2 rumenjaka jajc

Za orehov sladoled:

  • 70 g sladkorja
  • 100 g orehovih jedrc
  • 250 ml sladke smetane

Priprava

Čokoladna rulada:

  1. Jajca in vodo penasto umešamo, dodamo sladkor in vanilijev sladkor. Nato z metlico počasi umešamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek, kakav v prahu in stopljeno maslo. Maso za biskvit vlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga pečemo 10 minut pri 200 °C. Še vroč biskvit zvrnemo na čisto kuhinjsko krpo, ki smo jo rahlo navlažili, in previdno odstranimo papir za peko. Biskvit skupaj s krpo zvijemo v rulado ter pustimo, da se ohladi. Sladko smetano zavremo in dodamo na koščke nalomljeno čokolado. Ko se čokolada popolnoma stopi, dodamo še ostale sestavine in z ročnim mešalnikom mešamo, dokler ne dobimo goste kreme. Biskvit razvijemo, ga premažemo s kremo in zvijemo nazaj v rulado. Rulado zavijemo v alufolijo in jo za 2 uri postavimo v hladilnik, nato jo vzamemo iz alufolije in premažemo s preostankom čokoladne kreme.

Domači orehov sladoled:

  1. Rumenjake in sladkor penasto umešamo, dodamo na grobo sesekljane orehe in polstepeno sladko smetano (smetano stepemo toliko, da se malo zgosti, je pa še vedno tekoča). Vse skupaj dobro premešamo in zlijemo v aparat za sladoled. Nato sledimo navodilom proizvajalca. Če aparata za sladoled nimamo, sladoledno zmes za 2–3 ure damo v zamrzovalnik. Med zamrzovanjem jo večkrat premešamo.