Cimetove zvezdice brez laktoze in glutena
Odlična ideja za peko piškotov v zimskih dneh. Okusni cimetovi piškoti brez laktoze in glutena. Podroben opis spodaj
Sestavine za 50 porcij
- 4 beljaki jajc OKUS PODEŽELJA
- 250 g presejanega sladkorja v prahu AGRAGOLD
- sok BIO limone NATUR AKTIV
- ščepec soli PIRANSKE SOLINE
- 375 g mletih mandljev
- 2 zavoja vaniljevega sladkorja BELLA
- 2 čajni žlički cimeta LE GUSTO
- malo kristalnega sladkorja AGRAGOLD
Priprava
- Beljake skupaj s sladkorjem v prahu, limoninim sokom in soljo približno 5 minut stepamo v nemastni posodi, da nastane kremast sneg. Približno 1/3 snega ločimo, pokrijemo in postavimo v hladilnik, da ga bomo pozneje uporabili za glazuro. Preostali sneg zmešamo z mletimi mandlji, vaniljevim sladkorjem in cimetom. Testo zavijemo v prozorno gospodinjsko folijo in ga za vsaj 2 uri postavimo v hladilnik.
- Pečico segrejemo na 180 °C (izberemo zgornje in spodnje gretje). Po delovni površini posujemo tanko plast kristalnega sladkorja ter na njej razvaljamo testo na 6 mm debelo. Z različno velikimi modelčki za piškote iz testa izrežemo zvezdice in jih z nekaj medsebojnega presledka položimo na pekač, obložen s papirjem za peko.
- Sneg za glazuro vzamemo iz hladilnika in z njim premažemo zvezdice. Pekač položimo na najnižje vodilo v pečici in zvezdice pečemo 15 minut, da se svetlo zapečejo. Nato jih ohladimo na pekaču.
Nasvet
- Cimetove zvezdice bomo lažje izrezali, če modelčke za piškote pomočimo v toplo vodo.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.