Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 50 porcij

  • 4 beljaki
  • 250 g presejanega sladkorja v prahu
  • sok bio limone
  • ščepec soli
  • 375 g mletih mandljev
  • 2 zavoja vanilijevega sladkorja
  • 2 čajni žlički cimeta
  • malo kristalnega sladkorja

Priprava

  1. Beljake skupaj s sladkorjem v prahu, limoninim sokom in soljo približno 5 minut stepamo v nemastni posodi, da nastane kremast sneg. Približno 1/3 snega ločimo, pokrijemo in postavimo v hladilnik, da ga bomo pozneje uporabili za glazuro. Preostali sneg zmešamo z mletimi mandlji, vaniljevim sladkorjem in cimetom. Testo zavijemo v prozorno gospodinjsko folijo in ga za vsaj 2 uri postavimo v hladilnik.
  2. Pečico segrejemo na 180 °C (izberemo zgornje in spodnje gretje). Po delovni površini posujemo tanko plast kristalnega sladkorja ter na njej razvaljamo testo na 6 mm debelo. Z različno velikimi modelčki za piškote iz testa izrežemo zvezdice in jih z nekaj medsebojnega presledka položimo na pekač, obložen s papirjem za peko.
  3. Sneg za glazuro vzamemo iz hladilnika in z njim premažemo zvezdice. Pekač položimo na najnižje vodilo v pečici in zvezdice pečemo 15 minut, da se svetlo zapečejo. Nato jih ohladimo na pekaču.

Nasvet

  • Cimetove zvezdice bomo lažje izrezali, če modelčke za piškote pomočimo v toplo vodo.