Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 35 porcij

Za ca. 450 g testa:

  • 250 g moke KORNGOLD
  • 75 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 1 jajce OKUS PODEŽELJA
  • 125 g ohlajenega masla MILFINA
  • sol PIRANSKE SOLINE

Za ca. 30–40 kroglic:

  • 450 g krhkega testa
  • 4 jedilne žlice ruma
  • 125 g kokosovega masla NUSETT
  • 4 jedilne žlice vode
  • 2 jedilni žlici presejanega sladkorja v prahu DIAMANT
  • 1 jedilna žlica kakava v prahu BELLA
  • 1 čajna žlička cimeta LE GUSTO

Za posip:

  • malo kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 1 čajna žlička cimeta LE GUSTO

Priprava

Krhko testo:

  1. Moko skupaj s ščepcem soli presejemo v posodo in v sredini naredimo jamico, kamor dodamo sladkor in jajce. Z vilicami ju zmešamo v gosto kašo. Dodamo še na koščke narezano maslo in vse skupaj previdno zamesimo, tako da postopoma jemljemo moko z roba. Ko je testo gotovo, ga oblikujemo v kepo in damo za približno pol ure v hladilnik.

Cimetove kroglice:

  1. Krhko testo tanko razvaljamo in pečemo približno 10 minut v pečici pri 180 °C. Ko se ohladi, ga razdrobimo. Drobtine damo v skledo, pokapamo z rumom in dobro premešamo. Nekoliko počakamo, da se okusi prepojijo, nato dodamo še stopljeno kokosovo maslo, vodo, sladkor v prahu, kakav in cimet. Vse skupaj dobro pregnetemo in v hladilniku pustimo počivati približno 1 uro. Nato iz mase oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v mešanici kristalnega sladkorja in cimeta. Kroglice damo nazaj v hladilnik za približno 1 uro.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.