Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 500 g bio lososovih filejev NATUR AKTIV
  • 800 g krompirja
  • 50 g slanine
  • 2 jedilni žlici repičnega olja OSANA
  • 100 g čebule
  • 3 jedilne žlice čajnega masla MILFINA
  • 200 ml polnomastnega mleka MILFINA
  • muškatni orešček
  • 1 šopek drobnjaka
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO

Priprava

  1. Lososove fileje odtalimo. Krompir operemo, olupimo in pokritega kuhamo v vreli osoljeni vodi približno 20 minut. Ko se zmehča, ga odcedimo in pustimo, da se nekoliko ohladi. Medtem nakockamo slanino in jo popražimo v ponvi na žlici vročega repičnega olja. Olupljeno čebulo narežemo na drobne kocke, dodamo v ponev k slanini in dušimo še 3 minute.
  2. Lososove fileje solimo in popramo. V vroči ponvi jih na žlici repičnega olja pri srednji temperaturi pečemo približno 5 minut na vsaki strani.
  3. V loncu stopimo maslo, prilijemo mleko in ga segrejemo. Solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom. Dodamo še topel krompir, ki smo ga prej pretlačili, vmešamo popečeno slanino in dobro premešamo.
  4. Pečene lososove fileje in pire razporedimo na krožnike in okrasimo z drobnjakom, narezanim na kolobarčke.

Nasvet

  • Pire se odlično poda tudi k pečenemu mesu ali klobasicam.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.