Čebulni pire s slanino in lososovim filejem
Okusno kosilo na hitro. Pečen losos in krompirjev pire s čebulo in slanino. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 500 g bio lososovih filejev NATUR AKTIV
- 800 g krompirja
- 50 g slanine
- 2 jedilni žlici repičnega olja OSANA
- 100 g čebule
- 3 jedilne žlice čajnega masla MILFINA
- 200 ml polnomastnega mleka MILFINA
- muškatni orešček
- 1 šopek drobnjaka
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Priprava
- Lososove fileje odtalimo. Krompir operemo, olupimo in pokritega kuhamo v vreli osoljeni vodi približno 20 minut. Ko se zmehča, ga odcedimo in pustimo, da se nekoliko ohladi. Medtem nakockamo slanino in jo popražimo v ponvi na žlici vročega repičnega olja. Olupljeno čebulo narežemo na drobne kocke, dodamo v ponev k slanini in dušimo še 3 minute.
- Lososove fileje solimo in popramo. V vroči ponvi jih na žlici repičnega olja pri srednji temperaturi pečemo približno 5 minut na vsaki strani.
- V loncu stopimo maslo, prilijemo mleko in ga segrejemo. Solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom. Dodamo še topel krompir, ki smo ga prej pretlačili, vmešamo popečeno slanino in dobro premešamo.
- Pečene lososove fileje in pire razporedimo na krožnike in okrasimo z drobnjakom, narezanim na kolobarčke.
Nasvet
- Pire se odlično poda tudi k pečenemu mesu ali klobasicam.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.