Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 2 porciji

  • 450 g piščančjih filejev
  • 1 glava mehke solate
  • 50 g mlade špinače
  • 125 g bambino mocarele
  • pest češnjevih paradižnikov
  • 1 zrel bio avokado
  • 1 solatna kumara
  • mleta bučna semena
  • sol in poper
  • bio oljčno olje
  • sok bio limone

Priprava

  1. Piščanca osušimo ter natremo z začimbami: sol, poper, dimljena paprika in česen. Pokapamo ga z oljčnim oljem. Segrejemo težko ponev ter v njej z obeh strani popečemo piščanca do hrustljavo zapečenega. Ko je pečen, ga vzamemo iz ponve, vanjo pa vlijemo kanček vode, ki se bo navzela okusov z dna in se spremenila v slastno omako.
  2. Solato narežemo in operemo ter postavimo v večjo skledo. Dodamo oprano mlado špinačo, polovičke mocarelinih kroglic in češnjevega paradižnika. Kumaro in avokado narežemo na rezine in dodamo na solato.
  3. Piščanca narežemo na rezine ter dodamo na solato. Vse skupaj pokapamo z omako iz ponve.
  4. Čez solato potresemo še mleta bučna semena ter pokapamo s polivko iz oljčnega olja in soka limone.