Caprese solata s piščancem in avokadom po receptu Vibrant Plate
Pripravite caprese solato s piščancem in avokadom po receptu Vibrant Plate. Solata je zdrava, nasitna in izredno okusna. Podroben opis spodaj
Sestavine za 2 porciji
- 450 g piščančjih filejev OKUS PODEŽELJA
- 1 glava mehke solate
- 50 g mlade špinače
- 125 g bambino mocarele MILFINA
- pest češnjevih paradižnikov
- 1 zrel BIO avokado NATUR AKTIV
- 1 solatna kumara
- mleta bučna semena
- sol in poper LE GUSTO
- bio oljčno olje NATUR AKTIV
- sok BIO limone NATUR AKTIV
Priprava
- Piščanca osušimo ter natremo z začimbami: sol, poper, dimljena paprika in česen. Pokapamo ga z oljčnim oljem. Segrejemo težko ponev ter v njej z obeh strani popečemo piščanca do hrustljavo zapečenega. Ko je pečen, ga vzamemo iz ponve, vanjo pa vlijemo kanček vode, ki se bo navzela okusov z dna in se spremenila v slastno omako.
- Solato narežemo in operemo ter postavimo v večjo skledo. Dodamo oprano mlado špinačo, polovičke mocarelinih kroglic in češnjevega paradižnika. Kumaro in avokado narežemo na rezine in dodamo na solato.
- Piščanca narežemo na rezine ter dodamo na solato. Vse skupaj pokapamo z omako iz ponve.
- Čez solato potresemo še mleta bučna semena ter pokapamo s polivko iz oljčnega olja in soka limone.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.