Burrito v skledi
Riž, marinirano piščančje meso, avokado in paradižnik so odlične sestavine za burrito. Jed je primerna za hitro kosilo ali večerjo. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 1 jedilna žlica orientalske kumine
- 1 jedilna žlica origana LE GUSTO
- 1 čajna žlička soli PIRANSKE SOLINE
- 1 čajna žlička popra LE GUSTO
- 1 čajna žlička čilijevih kosmičev
- 3 stroki česna
- 3 jedilne žlice olja OSANA
- sok limete
- 600 g piščančjih prsi OKUS PODEŽELJA
- 400 g riža HAPPY HARVEST
- 2 paradižnika
- 2 avokada
- 2 čebuli
- 150 g ribane mocarele MILFINA
- 250 g kisle smetane MILFINA
- 1 šopek svežega koriandra
Priprava
- Za marinado v skledi zmešamo kumino, origano, sol, poper, čili, drobno nasekljan česen, olje in limetin sok.
- V marinadi z vseh strani povaljamo piščančje prsi, nato jih približno 1 uro mariniramo v hladilniku.
- Medtem skuhamo riž.
- Piščančje prsi v ponvi spečemo z obeh strani, odstavimo in narežemo na koščke.
- Dno globokega krožnika prekrijemo z rižem, na katerega razporedimo pečene piščančje prsi, paradižnik, čebulo, avokado in
- Paradižnika in avokada narežemo na kocke, čebuli pa drobno nasekljamo. mocarelo.
Dekoracija:
- Okrasimo s kislo smetano in svežim koriandrom.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.