Bučni rogljički s čokoladno glazuro
Okusni bučni rogljički, obliti s čokolado. Piškoti, ki jih imajo vsi radi. Podroben opis spodaj
Sestavine za 80 porcij
Za testo:
- 250 g hladnega čajnega masla MILFINA
- 200 g bučnih semen ISS ECHT STEIRISCH
- 300 g pšenične gladke moke KORNGOLD
- 100 g sladkorja v prahu AGRAGOLD
- 1 zavoj vaniljevega sladkorja BELLA
- malo soli PIRANSKE SOLINE
Za glazuro:
- 200 ml čokoladne glazure
Priprava
- Maslo damo za približno 1 uro v zamrzovalnik, nato pa ga grobo naribamo.
- Bučna semena drobno sesekljamo.
- Iz masla, moke, sladkorja v prahu, vaniljevega sladkorja, soli in sesekljanih bučnih semen zamesimo testo, ki ga pustimo počivati na sobni temperaturi približno 1 uro.
- Iz testa oblikujemo rogljičke, ki jih zložimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo v pečici pri 160 °C približno 15 minut.
- Ko se rogljički ohladijo, konice pomočimo v stopljeno čokoladno glazuro in položimo na rešetko, da se posušijo.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.