Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 15 g ingverja
  • 500 g muškatne buče
  • 2 jedilni žlici oljčnega olja CASTELLO
  • 100 ml belega vina ŠČUREK
  • 800 ml jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
  • 0,5 bio limete
  • 100 g kisle smetane MILFINA
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO

Priprava

  1. Čebulo, česen in ingver olupimo ter narežemo na kocke. Bučo olupimo, ji odstranimo sredico s semeni in jo prav tako nakockamo.
  2. V loncu na segretem oljčnem olju podušimo česen in čebulo, da posteklenita. Dodamo bučo in ingver ter dušimo približno 2–3 minute. Zalijemo z vinom, nato pa prilijemo še jušno osnovo in kuhamo približno 5 minut. Vmešamo malo nastrgane limetine lupine, pretlačimo s paličnim mešalnikom in precedimo.
  3. Čisto juho še enkrat zavremo, penasto umešamo smetano ter po okusu solimo in popramo.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.