Bučkin tart z gorgonzolo, medom in orehi
Listnato testo, gorgonzola, bučka in sir so sestavine, s katerimi lahko pripravimo okusen tart. Ideja za vegetarijansko kosilo ali večerjo. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 2 zavoja listnatega testa BACKETTERIA
- 250 g gorgonzole CUCINA
- 2 majhni bučki
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- malo popra LE GUSTO
- malo bio grškega oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
- 1 bio jajce NATUR AKTIV
- šopek žajbljevih listov
- malo bio medu NATUR AKTIV
- 25 g orehovih jedrc HAPPY HARVEST
Priprava
- Pravokoten pekač prekrijemo s papirjem za peko, čezenj razgrnemo 1 zavoj listnatega testa in ga preluknjamo z vilicami.
- Drugi kos listnatega testa po dolžini razrežemo na 4 enako široke trakove. V vsak trak po dolžini zarežemo do približno 3/4 višine, da dobimo dva enako široka pramena, ki se na vrhu držita skupaj. Pramena zvijamo navznoter in prepletamo, da dobimo spiralno obliko. Postopek ponovimo s preostalimi 3 trakovi.
- Zvite trakove na vseh 4 robovih pritisnemo ob razvito listnato testo. Gorgonzolo narežemo na koščke in porazdelimo po testu. Bučki z lupilnikom narežemo na trakove, ki jih razporedimo po siru.
- Solimo in popramo po okusu ter pokapljamo z malo oljčnega olja.
- Robove iz listnatega testa premažemo z razžvrkljanim jajcem, nato tart na srednji rešetki pečice pečemo približno 20 minut pri 200 °C.
- Oprane in osušene žajbljeve lističe pomočimo v oljčno olje.
- Tart na hitro vzamemo iz pečice, nanj položimo žajbljeve lističe in pečemo še približno 5 minut.
- Pečen tart pokapljamo z malo medu in obložimo z orehi.
Nasvet
- Odličen je tudi s camembertom.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.