Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 2 zavoja listnatega testa BACKETTERIA
  • 250 g gorgonzole CUCINA
  • 2 majhni bučki
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • malo bio grškega oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • 1 bio jajce NATUR AKTIV
  • šopek žajbljevih listov
  • malo bio medu NATUR AKTIV
  • 25 g orehovih jedrc HAPPY HARVEST

Priprava

  1. Pravokoten pekač prekrijemo s papirjem za peko, čezenj razgrnemo 1 zavoj listnatega testa in ga preluknjamo z vilicami.
  2. Drugi kos listnatega testa po dolžini razrežemo na 4 enako široke trakove. V vsak trak po dolžini zarežemo do približno 3/4 višine, da dobimo dva enako široka pramena, ki se na vrhu držita skupaj. Pramena zvijamo navznoter in prepletamo, da dobimo spiralno obliko. Postopek ponovimo s preostalimi 3 trakovi.
  3. Zvite trakove na vseh 4 robovih pritisnemo ob razvito listnato testo. Gorgonzolo narežemo na koščke in porazdelimo po testu. Bučki z lupilnikom narežemo na trakove, ki jih razporedimo po siru.
  4. Solimo in popramo po okusu ter pokapljamo z malo oljčnega olja.
  5. Robove iz listnatega testa premažemo z razžvrkljanim jajcem, nato tart na srednji rešetki pečice pečemo približno 20 minut pri 200 °C.
  6. Oprane in osušene žajbljeve lističe pomočimo v oljčno olje.
  7. Tart na hitro vzamemo iz pečice, nanj položimo žajbljeve lističe in pečemo še približno 5 minut.
  8. Pečen tart pokapljamo z malo medu in obložimo z orehi.

Nasvet

  • Odličen je tudi s camembertom.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.