Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 8 porcij

  • 250 g bio masla
  • 400 g kristalnega sladkorja
  • 1 paketek vaniljevega sladkorja
  • 4 bio jajca
  • 250 g pšenične moke
  • 50 g kakava v prahu
  • 0,5 vrečke pecilnega praška
  • malo soli
  • 2 pekača za mafine
  • poljuben sladoled

Priprava

  1. V veliki skledi zmešamo maslo sobne temperature ter kristalni in vaniljev sladkor. Dodamo jajca, moko, kakav v prahu, pecilni prašek in sol ter mešamo, da nastane kremasto testo. Prvi pekač napolnimo s testom do dveh tretjin, drugega pa na spodnji strani namastimo z maslom in narahlo pritisnemo v prvi pekač, da nastanejo skledice. Količina testa zadostuje za 8 skledic.
  2. Testo pečemo 20 minut pri 180 °C z vključenim spodnjim in zgornjim gretjem. Skledice dobro ohladimo in napolnimo s kepico sladoleda po svojem okusu.