Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 2 porciji

Sestavine:

  • 2 pločevinki čičerike
  • bio oljčno olje NATUR AKTIV
  • zelena solata
  • 0,5 avokada
  • veganski trdi sir (ali parmezan)
  • 3 rezine starega kruha
  • peteršilj
  • česen
  • sol in poper po okusu

Za preliv:

  • 3 jedilne žlice naravnega humusa
  • 1 čajna žlička gorčice
  • 0,5 čajne žličke naribane limonine lupinice
  • 3 jedilne žlice soka bio limone
  • 4 stroki pečenega česna
  • 1 jedilna žlica bio oljčnega olja NATUR AKTIV
  • 1 jedilna žlica javorjevega sirupa
  • 1 jedilna žlica worcestrske omake
  • sol in poper po okusu

Priprava

  1. Pečico ogrejemo na 200°C.
  2. Čičeriko stresemo iz konzerve, oplaknemo pod tekočo vodo in nato stresemo na kuhinjsko krpo. Dobro jo osušimo ter odstranimo kar čim več olupkov.
  3. Nato čičeriko stresemo na pekač, začinimo po okusu s soljo, poprom, lahko tudi sladko papriko, česnom in peteršiljem, pokapamo z oljčnim oljem in dobro premešamo. K čičeriki na stran dodamo še par strokov neolupljenega česna, ki jim prerežemo vrhove ter jih zavijemo v alu folijo. Pekač potisnemo v ogreto pečico in pečemo 15 minut, nato čičerkio premešamo in pečemo še 10-15 minut, da se hrustljavo zapeče.
  4. Ko je pečena, jo vzamemo iz pečice in ohladimo – med ohlajanjem bo postala hrustljava.

Pripravimo kruhove krutone:

  1. Star kruh narežemo na kocke, pokapamo z oljčnim oljem, začinimo s soljo, poprom, suhim česnom in peteršiljem ter v ponvi popečemo z vseh strani, da se zlato hrustljavo zapeče. Odstavimo z ognja.

Ta čas pripravimo solatni preliv:

  1. Vse sestavine (razen česna) dodamo v skodelico in dobro premešamo. Ko je česen pečen, ga previdno vzamemo iz alu folije, nato pa ga kar iztisnemo iz olupka na krožniček in z vilico pretlačimo v pire, ki ga nato dodamo v solatni preliv.

Pripravimo solato:

  1. Zeleno solato ali mešanico solat natrgamo v veliko skledo. Dodamo na rezine narezan avokado, pečeno čičerko, kruhove krutone in narezan trdi sir. Na koncu izdatno pokapamo s solatnim prelivom in postrežemo.

Nasvet

  • Sestavine lahko pripravimo tudi dva dni vnaprej, tako imamo s sestavo solate manj dela.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.