Božična kremna sladica z breskvami in hrustljavimi kosmiči
Okusna božična sladica z breskovim ragujem, vaniljevim pudingom, cimetovo kremo in hrustvljavimi kosmiči. Privoščite si sladico v kozarčku. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
Breskov ragu:
- 1 kozarec breskovega kompota GOURMET s cimetom (580 ml)
- 1 jedilna žlica praška za vaniljev puding BELLA
Krema:
- 265 g namaza iz svežega sira MILFINA
- 150 g kisle smetane MILFINA
- 100 g sladkorja HAPPY HARVEST
- 1 čajna žlička mletega cimeta LE GUSTO
- sok in nastrgana lupinica pol bio pomaranče
Okrasitev:
- 8 jedilnih žlic hrustljavega mueslija HAPPY HARVEST (sorta: navadni)
- 1 zavoj polnjenih pralinejev GOURMET
Priprava
- Breskve dobro odcedimo in jih narežemo na manjše kocke. Odcejeni sok iz kompota zavremo v loncu. Prašek za puding z nekaj hladne vode gladko zmešamo, nato mešanico hitro vmešamo v zavreti sok kompota in mešamo 1–2 minuti, da se zgosti. Nežno primešamo še breskve in pustimo, da se ragu popolnoma ohladi.
- Za kremo gladko zmešamo namaz iz svežega sira, kislo smetano, sladkor, cimet ter sok in nastrgano lupinico pol pomaranče.
- V približno 2-decilitrske kozarce stresemo po 1 jedilno žlico kosmičev ter nanje naložimo najprej plast breskovega raguja in nato še plast kreme. Sladico po vrhu okrasimo s preostalim ragujem in kosmiči. Nato jo skupaj s pralineji takoj postrežemo ali jo do zaužitja hranimo v hladilniku.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.