Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Breskov ragu:

  • 1 kozarec breskovega kompota s cimetom (580 ml)
  • 1 jedilna žlica praška za vanilijev puding

Krema:

  • 265 g namaza iz svežega sira
  • 150 g kisle smetane
  • 100 g sladkorja
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • sok in nastrgana lupinica pol bio pomaranče

Okrasitev:

  • 8 jedilnih žlic hrustljavega mueslija
  • 1 zavoj polnjenih pralinejev

Priprava

  1. Breskve dobro odcedimo in jih narežemo na manjše kocke. Odcejeni sok iz kompota zavremo v loncu. Prašek za puding z nekaj hladne vode gladko zmešamo, nato mešanico hitro vmešamo v zavreti sok kompota in mešamo 1–2 minuti, da se zgosti. Nežno primešamo še breskve in pustimo, da se ragu popolnoma ohladi.
  2. Za kremo gladko zmešamo namaz iz svežega sira, kislo smetano, sladkor, cimet ter sok in nastrgano lupinico pol pomaranče.
  3. V približno 2-decilitrske kozarce stresemo po 1 jedilno žlico kosmičev ter nanje naložimo najprej plast breskovega raguja in nato še plast kreme. Sladico po vrhu okrasimo s preostalim ragujem in kosmiči. Nato jo skupaj s pralineji takoj postrežemo ali jo do zaužitja hranimo v hladilniku.