Boršč – juha z rdečo peso po receptu Barbarella Green Chef
V zimskem času so jedi na žlico izredno priljubljene. Ste že poskusili rusko klasiko »boršč« - juho s koščki rdeče pese, korenčka in krompirja? Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 100 g oljčno olje
- 2 stroka česna
- ščepec kumine v prahu
- 0,25 pora, nasekljanega na kolobarčke
- 500 g rdeče pese, nasekljane na manjše kocke
- 200 g korenja, nasekljanega na drobne kocke
- 100 g krompirja, nasekljanega na drobne kocke
- zelenjavna jušna osnova
- 1 čajna žlička jabolčnega kisa
- malo limoninega soka
- 2 lovorjeva lista
- sol in poper po okusu
- sveži koprc za dekoracijo
Priprava
- Na oljčnem olju prepražite čebulo in česen ter por in dodajte kumino v prahu.
- Zalijte z zelenjavno jušno osnovo, toliko, da prekrijete sestavine, dodajte lovorjev list in kuhajte od 40 do 45 minut.
- Nato 1/3 juhe zmešajte z mešalnikom in jo dodajte nazaj v lonec.
- Na koncu dodajte še jabolčni kis in uravnovesite okuse s soljo, poprom in limoninim sokom. Okrasite z naravnim jogurtom.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.