Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 1 porcijo

Dno:

  • 200 g maslenih piškotov
  • 150 g masla MILFINA

Polnilo:

  • 200 g borovnic
  • 0,25 bio limete
  • 800 g svežega sira MILFINA
  • 150 g sladkorja HAPPY HARVEST
  • 4 jajca
  • 160 ml smetane za stepanje MILFINA
  • 1 zavoj praška za vanilijev puding BELLA

Nadev:

  • 250 g kisle smetane MILFINA
  • 30 g sladkorja v prahu
  • 200 g borovnic

Priprava

  1. Maslo segrejemo v loncu, da postane tekoče. Piškote fino zdrobimo in drobtine primešamo maslu. Dno tortnega modela (ø 24 cm) obložimo s papirjem za peko. Nanj razporedimo piškotne drobtine z maslom tako, da je rob dvignjen za 1–2 centimetra. Nato testo dobro potlačimo ob model.
  2. Model za kratek čas postavimo v hladilnik. Pečico segrejemo na 180 °C (gretje spodaj in zgoraj).
  3. Borovnice za polnilo pretlačimo oziroma zmeljemo s paličnim mešalnikom, lupino limete pa naribamo. Borovničevo kašo gladko razmešamo z naribano lupino limete, svežim sirom, sladkorjem in jajci.
  4. Smetano za stepanje in prašek za puding z ročnim mešalnikom dobro stepemo in previdno primešamo borovničevi masi. Enakomerno jo razporedimo po testenem dnu.
  5. Kolač v pečici pečemo 45 minut na drugem vodilu od spodaj navzgor. Kolač v modelu ohlajamo 10 minut.
  6. Za nadev gladko zmešamo kislo smetano in sladkor v prahu ter razporedimo po kolaču, preostale borovnice pa posujemo po vrhu. Model še enkrat za 10 minut potisnemo v pečico, da se do konca zapeče.
  7. Pečen kolač do konca ohladimo v modelu, preden ga narežemo in postrežemo.

Dekoracija:

  1. Kolač lahko okrasite z nekaj svežih lističev poprove mete in tenkimi rezinami lupine limone ali limete.

Nasvet

  • Zanimivo: Evropsko borovnico v slovenskih gozdovih nabiramo junija, v hribih tudi julija in celo avgusta. Pri nas pa na kislih tleh v vrtovih uspevajo tudi ameriške in sibirske borovnice.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.