Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 2 porciji

  • 100 g poljubne zelene solate
  • 50 g zelenega radiča ali endivje
  • 50 g mlade špinače
  • 1 jajce
  • 4 jedilne žlice rjavega fižola
  • 3 jedilne žlice koruze
  • 5 češnjevih paradižnikov, razpolovljenih
  • 1 pločevinka tunine, odcejena
  • 1 jedilna žlica mešanice semen za solato
  • 1 jedilna žlica parmezana
  • 1 jedilna žlica bučnega olja
  • 2 jedilni žlici balzamični kis
  • sol in poper po okusu

Priprava

  1. V lončku vode skuhamo jajce na trdo, približno 10 minut, nato ga takoj vzamemo iz vode in ohladimo.
  2. Ta čas operemo in razrežemo solato in radič, ju dobro odcedimo in postavimo v skledo. Dodamo polovico zavoja mlade špinače, rjavi fižol (iz konzerve), koruzo (iz konzerve) in češnjeve paradižnike.
  3. Tunino odcedimo, uporabimo samo meso in dodamo na solato. Povrh potresemo semena za solato in parmezan.
  4. Jajce olupimo in razrežemo ter dodamo na solato, nato pa vse skupaj zabelimo z bučnim oljem (ali drugim oljem po okusu) in balzamičnim kisom ter začinimo s soljo in poprom po okusu.