Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 2 avokada
  • 4 bio jajca NATUR AKTIV
  • 100 g dimljenega lososa ALMARE SEAFOOD
  • 10 g svežega peteršilja
  • 2 jedilni žlici kisle smetane MILFINA
  • 1 čajna žlička gorčice LOMEE
  • 50 g mlade čebule
  • 1 limeta
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO

Priprava

  1. Avokada razpolovimo in jima odstranimo koščici. Odprtino, v kateri je bila koščica, še malo izdolbemo, da pripravimo odprtino za jajce. Izdolbeno meso prihranimo za pozneje. V vsako polovico avokada previdno ubijemo jajce in približno 10 minut pečemo v pečici pri 180 °C, da jajca dobijo želeno konsistenco. Pečena jajca solimo in popramo po okusu.
  2. Medtem preostanek izdolbenega avokada, dimljenega lososa in peteršilj drobno sesekljamo ter zmešamo s kislo smetano in gorčico. Primešamo še drobno sesekljano mlado čebulo. Po potrebi in okusu dosolimo, popopramo ter obogatimo z malo limetinega soka. S čajno žličko oblikujemo kepice in jih položimo na pripravljen avokado z jajcem.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.