Argentinski zrezek s papas arrugadas in omako mojo rojo
Recept za okusne marinirane argentinske zrezke s prilogo krompirja na papas arrugadas način ter omako mojo rojo. Poskusite nekaj drugačnega. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
Za argentinske zrezke:
- 4 marinirani argentinski zrezki
- malo sončničnega olja
- malo soli
Za papas arrugadas:
- 1 kg drobnega krompirja
- 200 g soli
Za omako mojo rojo:
- 350 g vložene paprike
- 1 strok česna
- 1 rezina toasta
- 1,5 čajne žličke balzamičnega kisa
- 4 jedilne žlice oljčnega olja
- sok limete
- malo soli
- malo popra
- malo sladkorja
Priprava
Argentinski zrezki:
- V ponvi segrejemo olje in vanjo položimo že marinirane zrezke. Pečemo jih 6 minut in vmes enkrat obrnemo. Nato jih še enkrat obrnemo ter pečemo še 2 minuti na eni strani in 2 minuti na drugi strani. Ko so pečeni, jih vzamemo iz ponve, zavijemo v alu folijo in pustimo počivati okoli 5 minut. Če želimo, jih lahko še malo posolimo.
Papas arrugadas:
- Krompirje dobro operemo in stresemo v lonec, ki ga napolnimo z vodo in morsko soljo. Kuhamo 20–30 minut, odvisno od velikosti krompirjev. Nato jih vzamemo iz vode in položimo na pekač. V pečici, ki smo jo segreli na 160 °C, jih sušimo 5–10 minut, da se olupki nagubajo in postanejo beli od soli.
Omaka mojo rojo:
- Vloženo papriko, strok česna in toast narežemo na večje kose ter prelijemo z balzamičnim kisom, oljčnim oljem in limetinim sokom. Vse skupaj dobro pretlačimo s paličnim mešalnikom in začinimo s poprom, soljo in sladkorjem.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.