Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 1 porcijo

Za biskvit:

  • 2 jedilni žlici gladke pirine moke
  • 200 g bele čokolade, narezana na koščke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 75 g čajnega masla sobne temperature
  • 1 jedilna žlica vaniljevega sladkorja
  • 80 g rjavega sladkorja
  • 50 g kristalnega sladkorja
  • 1 jajce
  • 2 jedilni žlici kisle smetane

Za preliv:

  • 150 g temne čokolade
  • 2 jedilni žlici sončničnega olja

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač velikosti 20 x 20 cm obložimo s papirjem za peko. Dve žlici moke zmešamo s koščki čokolade, da se ti med peko ne bi potopili na dno. Preostalo moko zmešamo s pecilnim praškom.
  2. Maslo, vanilijev sladkor in sladkor penasto vmešamo. Nato vmešamo jajce in kislo smetano. Dodamo moko s pecilnim praškom in na koncu še koščke čokolade z moko. Zmes prelijemo v pripravljen pekač in pečemo 25−30 minut.
  3. Tortico ohladimo, nato pa jo prelijemo z na pari stopljeno čokolado, ki smo ji primešali olje.