Anina brownie tortica
Enostaven recept za pripravo Anine brownie tortice, ki bo navdušila vse sladkosnede. Podroben opis spodaj
Sestavine za 1 porcijo
Za biskvit:
- 2 jedilni žlici gladke pirine moke KORNGOLD
- 200 g bele čokolade CHOCEUR, narezana na koščke
- 1 čajna žlička pecilnega praška BELLA
- 75 g čajnega masla MILFINA sobne temperature
- 1 jedilna žlica vaniljevega sladkorja BELLA
- 80 g rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
- 50 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
- 1 bio jajce NATUR AKTIV
- 2 jedilni žlici kisle smetane MILFINA
Za preliv:
- 150 g temne čokolade CHOCEUR
- 2 jedilni žlici sončničnega olja OSANA
Priprava
- Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač velikosti 20 x 20 cm obložimo s papirjem za peko. Dve žlici moke zmešamo s koščki čokolade, da se ti med peko ne bi potopili na dno. Preostalo moko zmešamo s pecilnim praškom.
- Maslo, vanilijev sladkor in sladkor penasto vmešamo. Nato vmešamo jajce in kislo smetano. Dodamo moko s pecilnim praškom in na koncu še koščke čokolade z moko. Zmes prelijemo v pripravljen pekač in pečemo 25−30 minut.
- Tortico ohladimo, nato pa jo prelijemo z na pari stopljeno čokolado, ki smo ji primešali olje.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.