Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

HOFERjevi kupci zbrali 16 ton izdelkov za Slovensko karitas

Socialno šibkejši so od leta 2015 prejeli več kot 284 ton osnovnih živil in higienskih izdelkov

 

Lukovica, 22. januar 2024: Že 17. dobrodelna zbiralna akcija HOFERja in Slovenske karitas je potekala prva dva vikenda v decembru v vseh 92 trgovinah HOFER. Njihovi kupci so se ponovno izkazali in v le štirih dneh za pomoči potrebne zbrali 16 ton izdelkov. HOFER je k temu dodal še 92 nakupovalnih vozičkov, polnih izdelkov, v vrednosti 4.600 evrov. Sodelovanje HOFERja in Slovenske karitas poteka že od leta 2015 in v tem času so v zbiralnih akcijah z nesebično pomočjo kupcev zbrali že več kot 284 ton osnovnih živil in higienskih izdelkov za družine in posameznike v stiski.

Dobrodelne zbiralne akcije so v trgovinah HOFER tradicionalno v decembru in marcu, kupci pa v vozičkih zberejo osnovna živila, izdelke za otroke ter higienske izdelke. Svoj voziček je tudi tokrat napolnila vsaka od 92 trgovin HOFER, tako da so do najranljivejših skupin potovali še izdelki iz 92 vozičkov v skupni vrednost 4.600 evrov.

S pomočjo kupcev so tako decembra zbrali 16 ton izdelkov, v dosedanjih že 17 akcijah pa so Slovenski karitas namenili več kot 284 ton izdelkov. Od leta 2019 se s svojim nakupovalnim vozičkom, polnim izdelkov, pridružuje tudi vsaka trgovina, tako da je HOFER k 284 tonam dodal še izdelke v skupni vrednosti več kot 40.200 evrov.

Ljudem v stiski so polepšali praznike

»Na Slovenski karitas se iskreno zahvaljujemo vsem kupcem v trgovinah HOFER, ki so s svojo velikodušnostjo prinesli svetlobo v življenja ljudi v stiski ob božičnih praznikih ter začetku novega leta. Vsak podarjen izdelek je bil vir upanja, ob zavedanju, da v težkih trenutkih ljudje niso sami. Hvala vam, ker ste s svojimi dejanji polepšali njihove dni. Skupaj smo se dotaknili src tistih, ki potrebujejo pomoč. HVALA,« je ob zaključku akcije povedal Peter Tomažič, generalni tajnik Slovenske karitas.

Pomagali tudi po poplavah

Pri HOFERju za pomoči potrebne skrbijo ves čas, ne le decembra, zato že od leta 2015 sodelujejo s Slovensko karitas. Tako so pa poplavah lani avgusta s pomočjo kupcev zbrali 2,2 tone hrane in čistilnih sredstev ter več kot 1.500 kosov higienskih materialov, HOFER pa je Karitasu doniral še 4.000 evrov za prizadete v poplavah.

HOFER sicer Karitasu poleg redne organizacije dobrodelnih zbiralnih akcij v trgovinah nudi tudi podporo na tedenski ravni, ko mu ob zaprtju izbranih trgovin donira večjo količine hrane, ki jo razdelijo ljudem v stiski.

Kontakt

Oddelek za odnose z javnostmi
Telefon: 01/ 83 46 956
E-mail: mediji(at)hofer.si