Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

HOFER s kupci zbral več kot 120.000 evrov za dijake v stiski

Lukovica, 31. januar 2024: Pri HOFERju so s prodajo prazničnih dobrodelnih Nasmeškotkov v dveh mesecih zbrali kar 18.610 evrov, ki jih tudi letos namenjajo v Dijaški sklad programa Botrstvo v Sloveniji. Od leta 2014 do danes je HOFER Botrstvu doniral že skoraj milijon evrov, od tega kar 120.000 evrov iz naslova Nasmeškotkov, ki jih pečejo od leta 2017.

»Iz srca se zahvaljujemo podjetju HOFER, ker dijakom in mladostnikom predano stoji ob strani. Skupaj rišemo svetlejšo prihodnost dijakov iz družin v stiski ter jim zagotavljamo finančno pomoč pri plačilu oskrbnin v dijaških domovih. Vsaka pomoč nam ogromno pomeni, saj želimo, da vsak zastavljen cilj postane uresničen,« je ob prejemu donacije v višini 18.610 evrov, s katero bodo pokrili kar 124 mesečnih oskrbnin v dijaških domovih, poudarila koordinatorka programov Botrstva Tina Lamovšek.

HOFER in Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje sta s pomočjo HOFERjevih kupcev, ki z nakupom vsakega Nasmeškotka prispevajo v donacijski sklad, dijakom iz socialno šibkih družin pomagala pokriti skupno že 544 mesečnih oskrbnin v dijaških domovih. S tem jim omogočajo, da se pri šolanju lažje osredotočijo na najpomembnejše – svojo izobrazbo in tlakovanje poti v svetlo prihodnost. »Pri HOFERju smo zelo veseli, da je dobrodelni Nasmeškotek tudi letos naletel na tako lep odziv. Iz srca hvala tako kupcem kot tistim, ki so na Nasmehomatu svoj nasmeh fotografirali za dober namen. Dijaki bodo tako lepšo prihodnost lahko tudi živeli in ne le sanjali,« se je ob zaključku dobrodelnega projekta zahvalila Maja W. Lukič, managerka za trajnost in zagotavljanje kakovosti izdelkov pri podjetju HOFER.

Nasmehomat – letošnja novost

HOFER je dobrodelnemu Nasmeškotku letos prvič dodal Nasmehomat – poseben interaktiven fotografski avtomat, na katerem so mimoidoči v Ljubljani, Mariboru in Kranju lahko fotografirali svoj nasmeh, za vsak nasmeh pa je HOFER donacijo povečal za dodaten evro. Znesku, zbranemu s prodajo Nasmeškotkov, je HOFER tako dodal še 1.169 evrov za prav toliko nasmehov, skupno pa Dijaškemu skladu namenil 18.610 evrov.

O projektu Nasmeškotek

Nasmeškotek je dobrodelni piškotek, ki ima čarobno moč, da pričara nasmeh na obraz tistemu, ki ga podari, tistemu, ki ga prejme, hkrati pa še mladostnikom iz socialno šibkejših družin pod okriljem Dijaškega sklada programa Botrstvo v Sloveniji. Del sredstev od prodaje Nasmeškotka HOFER namreč namenja Botrstvu.

Prvo serijo HOFERjevih dobrodelnih Nasmeškotkov, ki so bili od 21. novembra do razprodaje zalog ekskluzivno na voljo v vseh trgovinah HOFER na voljo po ceni 1 evro, sta ob začetku praznične sezone v studiu serije Ja, Chef! spekla slaščičarski mojster in kuhar-pomočnik te priljubljene domače serije – Jernej Kogovšek in Mario Ćulibrk. Pomagali so jima med drugim HOFERjevi zaposleni, ekipa Botrstva, predstavnik keksarne Delakorda Uroš Delakorda ter HOFERjevi vplivneži – Rebeka Simonič Fink, Barbara Radojlović-Barbarella in Jan Kovačič.

Kontakt

Oddelek za odnose z javnostmi
Telefon: 01/ 83 46 956
E-mail: mediji(at)hofer.si