Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

HOFER prodajalec v 2024 prejme več kot 2.000 evrov bruto

Bruto plača HOFER prodajalca za 40 ur/teden se je v zadnjih 4 letih povečala
za več kot 400 evrov bruto

Lukovica, 19. februar 2024: Pri HOFERju so tudi letos s 1. januarjem vsem sodelavcem v prodaji, logistiki in upravi zvišali plače. Tako bruto plača prodajalca v najvišjem plačilnem razredu za 40 ur/teden prvič presega 2.000 evrov bruto. Ob tem bodo zaposleni prejeli tudi visok regres v višini 1.800 evrov in višjo božičnico, ki bo letos 400 evrov bruto, podjetje pa je še izboljšalo pogoje za 'sabbatical'.

HOFER vsako leto skrbno analizira plače in jih prilagodi v skladu s svojo poslovno politiko, pri čemer ohranja plačna sorazmerja znotraj podjetja. Prodajalci v najvišjem plačilnem razredu so tako letos za 40 ur/teden prvič prejeli več kot 2.000 evrov bruto, natančneje 2.005 evrov, njihova plača pa se je v zadnjih 4 letih povečala za več kot 400 evrov bruto. Plača HOFER prodajalca tako v 2024 za kar 750 evrov oziroma 60 odstotkov presega minimalno slovensko plačo.

Petra Štrukelj: Dvigujemo ugled poklica prodajalca in zadovoljstvo zaposlenih

»Ponosni smo, da lahko našim sodelavkam in sodelavcem vsako leto znova zagotavljamo enega najvišjih plačil v Sloveniji med trgovci z živili. S tem na eni strani dvigujemo ugled poklica prodajalca in na drugi zadovoljstvo naših zaposlenih. Da smo na pravi poti, potrjujejo tudi rezultati zadnje anonimne ankete, saj se je indeks splošnega zadovoljstva v podjetju HOFER povišal na kar 89 odstotkov,« poudarja Petra Štrukelj, ki vodi področje HR v podjetju HOFER.

Pri HOFERju nihče ne prejema minimalne plače

Diskontni trgovec že vse od vstopa na slovenski trg v letu 2005 zaposlenim nudi nadpovprečna plačila v trgovski panogi. Prav nihče od več kot 2.000 zaposlenih ne prejema minimalne plače, ravno obratno - za manj delovnih ur (povprečno 30 ur/teden v prodaji) prejemajo precej višjo plačo od slovenske minimalne plače za 40 ur/teden.

HOFERjev prodajalec po novem za 30 ur/teden v najvišjem plačilnem razredu prejme 1.503,66 evra bruto, kar za 19,92 odstotka presega slovensko minimalno plačo za 40 ur/teden (1.253,90 evra bruto). Tako za četrtino krajši delovnik prejme petino višje plačilo.

Visok regres in višja božičnica

Več kot 2.000 zaposlenih pri HOFERju bo letos prejelo tudi visok regres v višini 1.800 evrov in višjo decembrsko nagrado za poslovno uspešnost - 400 evrov bruto (lani 300). Prav tako jim podjetje zagotavlja maksimalno neobdavčeno nadomestilo za prehrano (7,96 evra/dan) in vplačilo v 2. pokojninski steber (420 evrov/leto).

HOFER (po)polni delovni čas: krajši delovnik, polna pokojnina

Dodatna ugodnost za zaposlene pri trgovcu je možnost vključitve v HOFER (po)polni delovni čas. Gre za zaposlitev za krajši, povprečno 30-urni delovnik, z vsemi ugodnostmi zaposlitve za polni delovni čas (polna pokojninska doba, polni regres itd.). Konec januarja 2024 je bilo vanj vključenih že več kot 90 odstotkov vseh HOFERjevih sodelavk in sodelavcev iz prodaje in logistike, to možnost pa imajo tudi zaposleni v upravi.

HOFER ugodnosti: 'sabbatical' podaljšali na 12 mesecev

Trgovec poleg nadpovprečnega plačila in možnosti krajšega delovnika zaposlenim ponuja še številne ugodnosti, s čimer skrbi za njihovo splošno zadovoljstvo. Ena od priljubljenih HOFER ugodnosti je tudi 'sabbatical', ki ga lahko koristijo prav vsi zaposleni, ki so v podjetju 5 aktivnih let ali več. Letos so ga podaljšali kar na 12 mesecev (prej največ 6 mesecev), zaposleni pa se lahko na daljši oddih od dela odpravijo na vsakih 5 let in ne le enkrat, kot je veljalo do zdaj.

Kontakt

Oddelek za odnose z javnostmi
Telefon: 01/ 83 46 956
E-mail: mediji(at)hofer.si