Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Zaradi Botrstva danes študiram v tujini

HOFER je Botrstvu skupaj s kupci namenil že skoraj milijon evrov, v Sklad SKUPAJ za FER otroštvo pa je letos prispeval 65.000 evrov

Lukovica, 5. september 2023: HOFER s skladom SKUPAJ za FER otroštvo finančno podpira otroke vseh starosti, ki so vključeni v program Botrstvo. V letošnji sklad je prispeval 65.000 evrov, od tega je za aktivnosti mladostnikov in dijakov namenjenih 30.000 evrov. V devetletnem sodelovanju je HOFER s svojimi kupci Botrstvu namenil že skoraj milijon evrov, v tem času pa so nekateri otroci Botrstva že odrasli in se danes izobražujejo na priznanih evropskih univerzah.

Ena od otrok Botrstva je delila svojo zgodbo:

Spoštovani,

že od sedmega leta naprej se vsak dan ukvarjam z glasbo. Postala je moj poklic, kljub temu pa ostaja tudi moja strast. Ko sta se starša ločila, smo ostale same z mamo in sestro. Večkratne selitve in samo ena služba so zelo otežile naša življenja.

Po šoli sva obe komaj čakali, da lahko greva v glasbeno šolo in s pomočjo Botrstva in ZPM Moste-Polje sva tam vedno lahko napredovali z vsemi ostalimi šolarji. Nikoli nisva bili prikrajšani za nobeno tekmovanje ali seminar.

Ko sem sama zaključevala osnovno šolo, sem vedela, da želim nadaljevati z glasbo in naslednji korak je bil Konservatorij za glasbo. Po opravljenem sprejemnem preizkusu sem dobila še več motivacije, pa tudi še večjo podporo in celo svoj lastni inštrument. Tudi mlajša sestra je po koncu osnovne šole z odličnim rezultatom napredovala na Konservatorij za glasbo. Obe sva se skozi srednjo šolo udeleževali tekmovanj in imeli dosti samostojnih in tudi orkestrskih koncertov, pri tem pa naju je nenehno podpiralo Botrstvo.

Leta 2020 sem opravila sprejemne izpite na treh evropskih univerzah za glasbo in zdaj študiram v tujini. Poleg neizmerne sreče in hvaležnosti lahko brez lažne skromnosti povem, da sem na faksu z manj finančnih skrbi samo zaradi Botrstva. Letos so mi donatorji omogočili tudi kritje najemnine v drugi državi. Sama si ne morem predstavljati življenja brez pomoči obeh staršev, v mojem primeru Botrstva in mame. Na srečo sem tudi prejemnica univerzitetne štipendije, ki pa ne pokrije niti najemnine.

Mlajša sestra se bo letos od septembra naprej aktivno pripravljala na sprejemne izpite. S pomočjo Botrstva in ZPM Moste-Polje je lahko že več let obiskovala seminarje in tekmovanja, zato je že seznanjena z nenapisanimi pravili glasbenih univerz: pred sprejemnimi izpiti hodiš na mojstrske tečaje in privatne ure znanih profesorjev, da se jim predstaviš.

Na srečo se lahko zanese na mamo, ki jo podpira, sestro, ki drži pesti, in vedno lahko ima v mislih in srcu, da jo podpira tudi nekdo iz Botrstva in ZPM Moste-Polje. To pomeni veliko in tega z družino nikakor ne jemljemo za samoumevno.

HOFER v sklad SKUPAJ za FER otroštvo v dveh letih namenil 110.000 evrov

Prav takšne zgodbe so bile v navdih, ko so pri podjetju HOFER lani ustanovili sklad SKUPAJ za FER otroštvo, s katerim želijo otrokom programa Botrstvo v vseh fazah odraščanja zagotoviti lepše otroštvo in boljšo prihodnost. Lani so s 45.000 evri podprli aktivnosti, ki jih za otroke iz različnih koncev Slovenije izvaja ZPM Ljubljana Moste-Polje, sedaj pa so številko še povišali.

Letos so pri HOFERju namreč v sklad darovali 65.000 evrov, od tega prejmejo mladostniki in dijaki 30.000 evrov. Tako lahko mladostniki raziskujejo svoje talente, saj se jim s temi sredstvi plača mesečne vadnine, dijakom pa krijejo stroški bivanja v dijaških domovih, zaradi česar lahko obiskujejo želen srednješolski program.

Otrokom se ponudi možnost, da razvijejo svoj talent in potencial

»Udejstvovanje otrokom v različnih dejavnostih že od otroštva omogoča uvid v svet izven družine in jim predstavlja možnost za doseganje njihovih malih zmag. Velikokrat pa se potem, ko otrok izkaže nek talent, zgodi, da jim družina več ne zmore nuditi podpore za razvijanje tega talenta. Zato nas veseli, da HOFER prepoznava potrebe otrok po dodatni pomoči, ki v razvoj svojega talenta vlagajo veliko truda,« o pomenu njihovega Sklada za razvoj talentov pove Tina Lamovšek, koordinatorka projektov Botrstva. 

V sklad lahko prispeva vsak: FEROTROSTVO5 na 1919

Velike spremembe se začnejo z malimi dejanji. Za donacijo v Sklad SKUPAJ za FER otroštvo pošljite SMS s ključno besedo FEROTROSTVO5 na številko 1919 in prispevali boste 5 evrov za fer otroštvo otrok Botrstva v Sloveniji. Vsa zbrana sredstva bodo porabljena izključno za programe FER otroštva. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemacha in T-2.

Kontakt

Oddelek za odnose z javnostmi
Telefon: 01/ 83 46 956
E-mail: mediji(at)hofer.si