Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Z nasmehom lahko pomagate dijakom Botrstva v Sloveniji

Lukovica, 8. december 2023: Praznični čas velja za najlepšega v letu, a ta ni vesel za vse. Številni mladi iz socialno ogroženih družin nimajo možnosti, da bi z želeno izobrazbo razvili svoje potenciale, česar se zavedajo pri HOFERju, kjer so dobrodelnemu projektu Nasmeškotek letos priključil še Nasmehomat. Ta omogoča, da lahko s preprosto gesto - nasmehom - vsakdo pomaga osrečiti še več mladostnikov.

Nasmehomat je interaktivni citylight, fotografski avtomat, ki bo v decembru postavljen v treh večjih slovenskih mestih, na njem pa boste za dober namen lahko fotografirali svoj nasmeh. Za zbranih 5.000 fotografiranih nasmehov bo HOFER Dijaškemu skladu programa Botrstvo v Sloveniji poleg sredstev, zbranih s prodajo dobrodelnega Nasmeškotka, za mladostnike doniral dodatnih 5.000 EUR.

Ob otvoritvi Nasmehomata na Adamič-Lundrovem nabrežju v Ljubljani, ki jo je omogočilo Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice, so se v objektiv že nasmehnili Bor Trček, vodja zagotavljanja kakovosti in odgovornega vodenja pri podjetju HOFER in druge sodelavke in sodelavci podjetja HOFER, HOFERjev vplivnež Jan Kovačič, predstavniki programa Botrstvo v Sloveniji in številni drugi. Donacijo lahko s svojim nasmehom pomagate zbrati tudi vi, in sicer v:

  • Mariboru na Glavnem trgu (11.–27. december),
  • Kranju na Slovenskem trgu nasproti Gimnazije Kranj (11.–17. december) ter
  • Ljubljani na Adamič-Lundrovem nabrežju pri Mesarskem mostu (18.–27. december).

Nasmehomat je novost v okviru HOFERjevega projekta Nasmeškotek, ki letos poteka že sedmo leto zapored. Nasmeškotki, dobrodelni piškotki, ki rišejo nasmehe na obraze, so do razprodaje zalog po ceni 1 EUR naprodaj v vseh trgovinah HOFER po Sloveniji, del sredstev od prodaje pa HOFER namenja mladostnikom, vključenim v Dijaški sklad programa Botrstvo v Sloveniji. Do sedaj je HOFER programu Botrstvo v Sloveniji z Nasmeškotki prispeval že več kot 106.000 EUR.

Kontakt

Oddelek za odnose z javnostmi
Telefon: 01/ 83 46 956
E-mail: mediji(at)hofer.si