Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Igralca serije Ja, Chef! spekla prve HOFERjeve dobrodelne Nasmeškotke

Lukovica, 16. november 2023: Vsak Slovenec je lani v povprečju v gospodinjstvu zavrgel 65 kg odpadne embalaže, kažejo podatki Statističnega urada Republike Slovenije, kar je približno enako kot leto prej. Da bi bila količina odpadne embalaže tudi v gospodinjstvih manjša, embalaža pa okolju čim bolj prijazna, jo HOFER številnim izdelkom optimizira. V okviru projekta Embalaža na HOFER misiji sodeluje z dobavitelji, strokovnim partnerjem Interzerom, Društvom Ekologi brez meja in Komunalnim podjetjem Vrhnika. S spremembami embalaže samo spodaj omenjenih 10 izdelkov na leto prihranijo 26 ton odpadne embalaže.

Nasmeškotek je dobrodelni piškotek, ki ima čarobno moč, da pričara nasmeh na obraz tistemu, ki ga podari, tistemu, ki ga prejme, še posebej pa mladostnikom iz socialno šibkejših družin pod okriljem Dijaškega sklada programa Botrstvo v Sloveniji. Del sredstev od prodaje Nasmeškotka namreč HOFER namenja prav programu Botrstvo v Sloveniji za kritje oskrbnin v dijaških domovih, s čimer pomaga dijakom zagotoviti bolj varno in stabilno okolje ter jim omogoča, da se lažje osredotočajo na uspešno šolanje in doseganje višje izobrazbe, s tem pa si utirajo pot do lepše prihodnosti. Dobrodelni HOFERjev Nasmeškotek v sodelovanju z Botrstvom dijakom pomaga že od leta 2017, v preteklih šestih letih pa je znesek doniranih sredstev presegel 106.000 EUR.

Prve Nasmeškotke spekla tudi Jernej Kogovšek in Mario Ćulibrk

Peka prve serije dobrodelnih Nasmeškotkov je bila letos malce drugačna kot običajno, saj sta jih v studiu serije Ja, Chef! spekla kar slaščičarski mojster in kuhar-pomočnik iz te priljubljene serije – Jernej Kogovšek in Mario Ćulibrk v svojih izvirnih vlogah. Pod njunim budnim očesom so prve dobrodelne Nasmeškotke gnetli, valjali, krasili in pakirali tudi njuni pomočniki – vodja zagotavljanja kakovosti in odgovornega vodenja podjetja HOFER Bor Trček, koordinatorka programov Botrstva Tina Lamovšek s sodelavkama Tino Plevnik in Tea Dorić, predstavnik keksarne Delakorda Uroš Delakorda ter HOFERjevi vplivneži – Rebeka Simonič Fink, Barbara Radojlović-Barbarella in Jan Kovačič –, ki so bili navdušeni nad nalezljivo dobro voljo in pekovskimi veščinami prekaljenih chefov.

Nasmeškotek letno pomaga več kot 140 mladoletnikom

»Za Botrstvo v Sloveniji in pomoč dijakom pri kritju njihovih oskrbnin v dijaških domovih sem z veseljem skočil v Ja, Chef! uniformo in vklopil pečico za peko Nasmeškotkov. Zavedam se, da imam sam veliko srečo, da lahko opravljam poklic, ki me razveseljuje vsak dan znova – vsake toliko pa malo nasmeji tudi druge. Zato s ponosom podpiram to dobrodelno iniciativo,« je odločitev za sodelovanje v tem dobrodelnem projektu pojasnil Jernej Kogovšek, njegov »sodelavec« v seriji Ja, Chef! Mario Ćulibrk pa poudaril: »Čeprav se imenuje veseli december, vsi vemo, da ni vesel za vse. In to ne samo december, tudi ostali meseci v letu. Z Nasmeškotkom imamo možnost nasmehe pričarati vsaj na obraze dijakov, vključenih v program Botrstvo v Sloveniji.«

Več o ozadju dijakov, vključenih v program Botrstvo, je razložila koordinatorka programov Botrstva Tina Lamovšek: »Nekateri dijaki se srečujejo z neurejenimi družinskimi razmerami, druge do želene šole loči (pre)dolga dnevna vožnja. Dijaški sklad s kritjem stroškov oskrbnin v dijaških domovih mladostnikom omogoča boljšo prihodnost. Z zbranimi sredstvi s strani podjetja HOFER in dobrodelnega Nasmeškotka letno pomagamo več kot 140 mladoletnikom.«

Vsak Nasmeškotek šteje!

»Veseli smo, da v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje ter keksarno Delakorda dobrodelne Nasmeškotke pripravljamo že od leta 2017, v vsem tem času pa smo, zahvaljujoč našim kupcem, z njimi zbrali že več kot 106.000 EUR za dijake v stiski. Tudi letošnje praznike vse toplo vabimo k nakupu Nasmeškotka po ceni 1 EUR, s čimer ne boste razveselili le svojih najbližjih, pač pa prispevali tudi k lepši prihodnosti številnih mladostnikov,« je poudaril Bor Trček, vodja zagotavljanja kakovosti in odgovornega vodenja podjetja HOFER.

Vsak Nasmeškotek šteje. Naj tudi vaš – po ceni 1 EUR je od danes do razprodaje zalog na voljo ekskluzivno v trgovinah HOFER.

Kontakt

Oddelek za odnose z javnostmi
Telefon: 01/ 83 46 956
E-mail: mediji(at)hofer.si