Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

HOFER z Bralno značko več kot 20.000 prvošolcem podaril knjigo

Lukovica, 6. oktober 2023: Pri HOFERju že deveto leto sodelujejo z Društvom Bralna značka Slovenije - ZPMS, s katerim vsem prvošolcem ob začetku novega šolskega leta podarijo otroško knjigo. Letos je izbrano knjigo z naslovom Hiša selivka pisatelja Marka Kravosa in z ilustracijami Erike Cunja prejelo 20.735 prvošolcev v Sloveniji, brali pa jo bodo tudi otroci v zamejstvu in po svetu. HOFER je vnovič podprl tudi Nacionalni mesec skupnega branja, zato v vseh 92 trgovinah po Sloveniji do 12. oktobra ugodneje ponuja kakovostne knjige, ki jih priporoča Bralna značka.

V Hiši selivki, slikanici, ki so jo prejeli vsi prvošolci, spoznamo dečka Luko, ki hišico babice in dedka spremeni v bujen vrt. Ta marsikomu zbudi tek in ker se ptičji kradljivci vrstijo en za drugim, se Luka odloči hišico preseliti. In to kar po zraku.

Ni le pravljica za otroke

»S to slikanico vstopaš v svet nagajivih in koristnih ptic, pa tudi na vrt z dišečimi vrtnimi sadeži. A to ni pravljica za otroke! To je knjiga, ki prebuja veselje do vsakdanjega branja: pri babicah, dedkih, pri prvorazrednih junakih in mladih damah. Uči jih, da banane ne rastejo med solato na domačem vrtu … A kako jih gojiti? To prej ali slej zvemo iz besed in podob v tej zgodbi. Od A do Ž,« je povedal avtor slikanice Hiša selivka in predsednik Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS Marko Kravos.

V devetih letih podarili več kot 200.000 knjig

Otroci z branjem razvijajo ključne spretnosti, zaradi katerih so v šoli in kasneje v življenju uspešnejši, kažejo raziskave. Tega se zavedajo tudi pri HOFERju, ki že devet let sodeluje z Bralno značko. V tem času so pomagali prvošolcem na začetku šolskega leta razdeliti več kot 200.000 knjig in tako spodbujati bralno kulturo pri najmlajših v okviru projekta Radi beremo, ki je del njihove lastne iniciative Danes za jutri.

Ugodne kakovostne knjige v vseh trgovinah HOFER

V podporo Nacionalnemu mesecu skupnega branja poteka v vseh trgovinah HOFER po Sloveniji do 12. oktobra tudi prodajna akcija knjig. Na posebej označenih policah pod oznako Bralna značka priporoča najdete po ugodnih cenah kakovostne knjige slovenskih založb za otroke in mladino, ki so izšle v zadnjih letih.

Paket šolskih potrebščin za 181 'HOFERjevih' prvošolčkov

Pri HOFERju imajo vedno v mislih tudi zadovoljstvo sodelavk in sodelavcev. Ker je vstop v prvi razred edinstven dogodek, v sklopu HOFER ugodnosti prvošolčkom zaposlenih podarijo darilne vrečke z osnovnimi šolskimi potrebščinami. Letos septembra je prvič prag šole prestopilo kar 181 otrok HOFERjevih sodelavk in sodelavcev.

Oddelek za odnose z javnostmi
Telefon: 01/ 83 46 956
E-mail: mediji(at)hofer.si