Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

HOFER z Nasmeškotki zbral že več kot 100.000 evrov

Lukovica, 2. februar 2023 – Pri HOFERju so s pomočjo prazničnih piškotkov Nasmeškotkov v dobrem mesecu dni uspeli zbrati kar 18.150 evrov, ki jih tudi letos namenjajo v Dijaški sklad programa Botrstvo v Sloveniji. Od leta 2014 do danes je HOFER Botrstvu sicer doniral že več kot 867.000 evrov, od tega kar 106.760 evrov iz naslova Nasmeškotka. 

HOFER in Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje sta s pomočjo HOFERjevih kupcev s projektom Nasmeškotek od leta 2017 do danes pomagala pokriti že 425 oskrbnin dijakom iz socialno šibkih družin pri plačilu bivanja v dijaških domovih, da se lahko bolj brezskrbno šolajo. Veliko breme je odvzeto tudi z ramen njihovih staršev in skrbnikov, ki sicer svojim otrokom ne bi mogli nuditi dovolj opore za uresničevanje želja in doseganje ciljev na področju izobraževanja.

Tina Plevnik iz ZPM Ljubljana Moste-Polje je ob prejemu 18.150 evrov poudarila: »Z donacijo bomo lahko mladostnikom zagotovili finančno pomoč pri plačilu oskrbnin v dijaških domovih, ob tem pa jim po potrebi nudili tudi strokovno pomoč in podporo, da bodo ti dijaki lahko uspešno končali svoje šolanje. Hvala podjetju HOFER za njihovo podporo in pomoč pri našem delu za boljšo prihodnost mladih."

Projekt Nasmeškotek predstavlja uspešno nadaljevanje dolgoletnega sodelovanja in zaupanja med podjetjem HOFER in programom Botrstvo v Sloveniji. HOFER je od leta 2014 pa do danes programu Botrstvo tako namenil že več kot 867.000 evrov.

S prizadevanji za pomoč mladostnikom bodo, kot pravijo pri HOFERju, nadaljevali tudi v prihodnje. »Ob tem se iskreno zahvaljujemo vsem našim kupcem, ki z nakupom Nasmeškotkov nesebično prispevajo, da srednješolcem pomagamo uresničiti želje in cilje na področju izobraževanja. Zadovoljni smo z doseženim rezultatom in verjamemo, da bomo drugo leto skupaj še boljši.«

Po Nasmeškotkih dišalo ob prižigu lučk

Po dobrodelnih piškotih Nasmeškotkih, ki so bili od 21. novembra na voljo ekskluzivno v vseh trgovinah HOFER do razprodaje zalog po ceni 1 evro, je letos prvič zadišalo tudi v središču Ljubljane. Ob prižigu lučk je namreč za nekaj dni zaživela Pekarna nasmehov, kjer so se lahko mimoidoči družili še s številnimi znanimi Slovenci. Poleg tega je v kreativnem otroškem mestu Minicity v Ljubljani že tradicionalno potekala delavnica, na kateri so otroci piškotkom Nasmeškotkom risali nasmeške.

Video utrinki iz Pekarne nasmehov so na voljo TUKAJ.

Kontakt

Oddelek za odnose z javnostmi
Telefon: 01/ 83 46 956
E-mail: mediji(at)hofer.si