Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

HOFER uveljavlja standard živalim prijaznejše reje

Lukovica, 19. januar 2023 – Pri HOFERju kupcem predstavljajo novo lastno linijo izdelkov FER PODEŽELJE, ki pomeni še en pomemben korak v smer zagotavljanja večje dobrobiti živali in udejanjanja trajnostne proizvodnje HOFERjevih izdelkov. Izdelki linije FER PODEŽELJE so že na voljo v vseh 91 trgovinah HOFER v Sloveniji.

Prijaznejši življenjski pogoji, večja svežina, boljša kakovost

HOFER z linijo izdelkov FER PODEŽELJE v sodelovanju z dobaviteljem Panvita uveljavlja nov standard živalim prijaznejše reje, ki posnema rejo piščancev, kot je potekala nekoč na domačih dvoriščih. »Živalim prijaznejša reja pomeni, da jim zagotavljamo boljše življenjske pogoje: naravno svetlobo, več prostora, podeste, ki omogočajo več gibanja, igrala s slamo in senom, da lahko raziskujejo in se igrajo, hranimo pa jih s kakovostnima žitom in koruzo, ki sta izključno slovenskega izvora,« je povedal direktor podjetja Panvita Agromerkur Tomaž Kovačič, dr. vet. med., in dodal: »V Panviti že 100 let uresničujemo svoje poslanstvo sonaravne reje živali. Vesel in ponosen sem, da s HOFERjem delimo skrb za dobrobit živali in da smo skupaj uvedli nov, še boljši standard reje živali. Z zagotavljanjem boljših življenjskih pogojev pomembno prispevamo k boljšemu počutju in zdravju živali. Posledično je tudi meso bolj sveže in kakovostno.«

Visoka kakovost in vse večji delež izdelkov lokalnega porekla

HOFER s sprejemanjem ukrepov, kot je zagotavljanje živalim prijaznejše reje, aktivno prispeva k uresničevanju lastne zaveze ponujati izdelke najboljše kakovosti po najboljši ceni. Skladno s svojo Politiko o dobrobiti živali in v tesnem sodelovanju z dobavitelji kakovost izdelkov zagotavljajo s strogimi smernicami, neprestanimi kontrolami izdelkov in doslednim upoštevanjem slovenske zakonodaje, pogosto še pred uradnim sprejetjem. Hkrati si, ko gre za skrb do ljudi, okolja in živali, sami pogosto postavljajo še strožje standarde od že uveljavljenih.

Na željo in povpraševanje kupcev v svojo ponudbo vključujejo vse več izdelkov lokalnega porekla, kar poleg boljše sledljivosti izdelkov prinaša tudi krajše dobavne poti, nižje logistične stroške in posledično ugodnejše cene za kupce. Da so izdelki lokalnega porekla lažje prepoznavni in omogočajo prijetnejšo nakupovalno izkušnjo, so označeni z logotipom v obliki srca. Izdelki linije FER PODEŽELJE se ponašajo z oznako »100% slovensko«, kar pomeni, da so proizvedeni (vzgojeni, vzrejeni, pridelani, predelani) v Sloveniji iz izključno slovenskih surovin. Izdelčna linija se pričenja s ponudbo svežega piščančjega mesa, kjer lahko kupci izbirajo med sedmimi izdelki, kasneje pa se jim bodo pridružili še izdelki govejega in svinjskega mesa.

Več o novi liniji izdelkov FER PODEŽELJE najdete TUKAJ.

Kontakt

Oddelek za odnose z javnostmi
Telefon: 01/ 83 46 956
E-mail: mediji(at)hofer.si