Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

HOFER z Roza oktobrom tudi letos osvešča o raku dojk

S prodajo šampinjonov v roza embalaži že šesto leto zapored zbirajo sredstva za preventivne programe Združenja Europa Donna Slovenija.

Lukovica, 28. september 2021: Preventiva v obliki zdravega načina življenja in redno mesečno samopregledovanje sta glavna stebra že dobro uveljavljenega projekta Roza oktober, ki ga podjetje HOFER letos izvaja šestič. V oktobru bodo tako na HOFERjevih policah znova na voljo šampinjoni v roza embalaži, od vsakega prodanega paketa pa bodo 10 centov namenili preventivnim programom Združenja Europa Donna Slovenija. Do danes so na tovrsten način za Združenje zbrali že več kot 35.000 evrov.

Rak dojk je najpogostejša oblika raka pri ženskah v Sloveniji, saj na leto zboli okoli 1400 žensk, prizadene pa lahko tudi moške. Pri HOFERju bodo v mesecu oktobru, ki je mednarodni mesec osveščanja o raku dojk, od vsakega prodanega paketa šampinjonov v roza embalaži namenili 10 centov preventivnim programom Združenja Europa Donna Slovenija.

Bodi in ostani zdrava

Ključ do (dolgotrajnega) uspeha je doslednost, zato naj zdrave navade in preventivno obnašanje ostanejo v našem vsakdanu skozi celotno leto, poudarja predsednica Združenja Europa Donna, Tanja Španić: »Izjemno pomembno je, da upoštevamo priporočila za zdrav življenjski slog z vzdrževanjem primerne telesne teže, telesno dejavnostjo ter zdravo prehrano. Pozorni moramo biti tudi na spremembe na telesu, k čemur pripomore redno mesečno samopregledovanje dojk. Vsekakor pa se moramo odzvati na vse preventivne presejalne programe za zgodnje odkrivanje bolezni. Za svoje zdravje smo v veliki meri odgovorni sami, zato lahko s spremembami začnemo že danes. Naš letošnji slogan je Bodi in ostani zdrava, kar se nam v trenutni zdravstveni situaciji zdi še toliko bolj pomembno. Hvala HOFERju, da se nam je tudi letos pridružil in nas podprl, saj smo do sedaj z njihovo pomočjo uspeli uresničiti že kar nekaj projektov. Prepričani smo, da nam bo to skupaj uspevalo tudi v prihodnje.«

Okrepljeno osveščanje znotraj podjetja

V znak podpore se pri HOFERju z nošenjem roza pentlje vsako leto z veseljem pridružijo tudi njihove sodelavke in sodelavci. Letos bodo znotraj internega kanala pripravili še aktivacijo, ki bo spodbujala osveščanje o pomenu preventive, hkrati pa bo HOFER sodelovanje v aktivaciji podkrepil z dodatno donacijo. »Zavedamo se, da je osveščanje o samopregledovanju, aktivnemu življenjskemu slogu in uravnoteženi prehrani izjemnega pomena. Takšen način razmišljanja želimo širiti tudi med naše sodelavke in sodelavce na vseh področjih, zato jih želimo v sklopu Roza oktobra k temu še dodatno spodbujati,« so povedali pri HOFERju.

Oddelek za odnose z javnostmi
Telefon: 01/ 83 46 956
E-mail: mediji(at)hofer.si