Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

HOFER v 7 letih pomagal podeliti več kot 175.000 knjig za prvošolce

Lukovica, 17. september 2021: Ob današnjem dnevu zlatih knjig in uradnem začetku bralnega leta podjetje HOFER v sodelovanju z Društvom Bralna značka Slovenije - ZPMS že sedmo leto zapored vsem prvošolcem v Sloveniji in slovenskim otrokom zunaj nje podarja izbrano knjigo. Letos bodo najmlajši šolarji povabljeni k branju zbirke ugank Prešernovega nagrajenca Miroslava Košute Ponikalnice z ilustracijami Suzi Bricelj, ki je posebej prilagojena za 60. obletnico Bralne značke.

60 ugank za 60 let

Razdeljenih bo kar 25.500 izvodov zbirke ugank Ponikalnice, ki ob 60. jubileju Bralne značke vključuje 60 ugank na različne teme (kraške pojave, vozila, živali, orodja, itd). Rimano poezijo spremljajo krasne ilustracije, ki pomagajo (po)iskati rešitve, različne uganke pa vsakič znova povezujejo v zanimivo celovito podobo.

Slovesna razdelitev

Knjigo bodo tudi letos prejeli vsi prvošolci na osnovnih šolah v Sloveniji in slovenski otroci zunaj nje.  Slovesnim podelitvam se bodo tradicionalno pridružili tudi slovenski avtorji: Ivan Mitrevski na OŠ Železniki, Irena Cerar na OŠ Blanca, Maša Ogrizek na OŠ Metlika in OŠ Podzemelj, Andrej Rozman Roza na OŠ Livada Ljubljana, Anja Štefan na OŠ Franceta Prešerna Ribnica. Prvošolce slovenskih šol v Italiji (zastopali jih bodo otroci iz Proseka, Opčin, Repna, Trebč in Bazovice) pa bo v Kulturnem domu na Proseku pozdravil avtor letošnje slikanice Miroslav Košuta.

Prva ljubezen in doživetje

»Prva knjiga v življenju otroka - je prva ljubezen! Naj bo to doživetje, ki bo otroka zaznamovalo, da se bo vse življenje rad družil s knjigo. Bralna značka že 60 let vztrajno in zabavno spodbuja razkošje branja na Slovenskem. Veseli smo pomoči HOFERja pri širjenju te domačnosti - te kulturne dobrine in človeške vrline!« je ob pričetku bralnega leta povedal Marko Kravos, predsednik Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS.

Tudi letos podprli Nacionalni mesec skupnega branja

»Z branjem se začne pot do znanja, od učenja prvih besed do raziskovanja in spoznavanja sveta ter zgodovine,« so dejali pri HOFERju, kjer se zavedajo pomembnosti spodbujanja bralne kulture. V okviru projekta Radi beremo, ki je del njihove lastne iniciative Danes za jutri, so letos ponovno podpornik Nacionalnega meseca skupnega branja, ki poteka od 8. septembra (mednarodni dan pismenosti) do 10. oktobra 2021 (zaključek Tedna otroka). V trgovinah HOFER bo tako na področju knjižnega programa na posebej označenih knjižnih policah po ugodnih cenah moč najti kakovostne knjige slovenskih založb za otroke in mladino, ki so izšle v zadnjih letih.

162 prvošolčkov HOFERjevih sodelavk in sodelavcev prejelo vrečko s šolskimi potrebščinami

Prvi šolski koraki so velika prelomnica za otroke in starše ter pričetek pridobivanja številnih znanj. Podjetje HOFER s skoraj 2000 sodelavkami in sodelavci je za lažji vstop v šolo vse prvošolčke svojih zaposlenih še dodatno obdarilo. Kar 162 otrok je tako prejelo darilno vrečko z osnovnimi šolskimi potrebščinami. Aktivnost pri HOFERju izvajajo v sklopu polnega certifikata Družini prijazno podjetje. 

Kontakt

Oddelek za odnose z javnostmi
Telefon: 01/ 83 46 956
E-mail: mediji(at)hofer.si