Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Zakaj pakiramo izdelke?

Veliko nam pomeni, da se živila ne pokvarijo po nepotrebnem in da jih embalaža optimalno zaščiti. Zaradi tega je embalaža ravno pri živilih pogosto potrebna in se ji ni mogoče izogniti: izdelek namreč ščiti pred zunanjimi vplivi (mikroorganizmi, kisikom, svetlobo, fizičnimi obremenitvami itn.) in zmanjšuje živilske odpadke. 

Ne služi le označevanju blaga (npr. razlikovanju med ekološkimi in konvencionalnimi izdelki), temveč tudi zagotavlja, da je blago na poti od izvora do kupca kar najbolje zaščiteno. 

Glede na izdelek in njegove lastnosti se za embalažo uporabljajo različne snovi, denimo karton, plastika ali večplastni kompozitni materiali.

Skupaj s kupci, sodelavci in partnerji embalažo nenehno optimiramo. Posebno pozornost namenimo temu, da za izdelavo potrebne embalaže uporabimo le nujno potrebno količino materialov, zaradi česar je nujno potrebna embalaža primernejša za recikliranje, in da uporabljamo reciklirane materiale, kjer je to le mogoče. Pri tem imamo vedno v mislih osnovno funkcijo embalaže – izdelke zaščiti in podaljša njihov rok trajanja. To je vodilo naše "Embalaže na HOFER misiji".

Ocenjevanje trajnosti embalaže

Poleg potenciala za zmanjševanje količin embalaže in njeno optimizacijo je bistveno tudi, da ocenimo trajnost embalaže, in sicer na podlagi tega:

  • Kakšni so vplivi na okolje, ki so posledica proizvodnje, odlaganja in transporta embalaže?
  • Ali je embalaža primerna za recikliranje?
  • Ali je embalaža narejena iz trajnostnih surovin in kako vpliva na zmanjšanje živilskih odpadkov?