Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Trajnostna embalaža: naši cilji so jasno zastavljeni

Stremimo k uporabi bolj trajnostne in okolju prijaznejše embalaže. Ko gre za naše izdelke, sta njihova kakovost in varnost ključnega pomena. Embalaža ščiti živila pred zunanjimi vplivi, ohranja njihovo kakovost in zmanjšuje živilske odpadke. Embalaži se zaradi tega ni mogoče vedno odreči. Glede na izdelek in njegove lastnosti se za embalažo uporabljajo različne snovi, denimo karton, plastika ali večplastni kompozitni materiali. A hkrati prav embalaža predstavlja velik izziv za okolje, zato si v HOFERju že več let prizadevamo, da bi bila bolj trajnostna in bi zanjo porabili manj virov. Ker se embalaži težko izognemo, spodbujamo rabo materialov, ki jih je mogoče reciklirati.

Naši cilji za bolj trajnostno embalažo

Tema trajnosti je zelo obsežna in mora upoštevati različne interese pri zasledovanju ciljev. Nekatere smo že dosegli: v 2019 smo iz prodaje umaknili klasične plastične nakupovalne vrečke in plastične izdelke za enkratno uporabo (vatirane palčke s plastičnim delom, plastične slamice, krožnike, kozarce in pribor za enkratno uporabo). Nenehno se razvijamo in pri embalaži izdelkov lastnih blagovnih znamk zasledujemo naslednje cilje:

  • Do konca leta 2025 bomo celotno količino embalaže zmanjšali za 15 % (v primerjavi z 2020, skladno s prodajo).
  • Do konca leta 2025 bo vso embalažo mogoče 100 % reciklirati.
  • Plastična embalaža bo do konca leta 2025 vsebovala vsaj 30 % potrošniško reciklirane (PCR) plastike, ki jo v krog ponovne uporabe vračajo potrošniki.
  • V naslednjih letih bomo širili ponudbo nepakiranega sadja in zelenjave.

Dajemo dober zgled

Da bi izdelki z optimizirano embalažo našim kupcem čim bolj padli v oči, jih posebej označimo z logotipom Embalaža na HOFER misiji. S pomočjo več različic logotipa, npr. "Primerno za recikliranje" ali "Iz recikliranega materiala", kupci lažje prepoznajo izdelke z optimizirano embalažo in njihovo dolgotrajno dodano vrednost.