Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Nadzor kakovosti – kakovost narekuje naše poslovanje

Prizadevamo si za dosledno zagotavljanje kakovosti izdelkov. Kakovostna hrana in izdelki za vsakodnevno rabo morajo namreč biti cenovno dostopni vsem. Ta celostni pogled na kakovost je postal vodilo našega diskontnega koncepta. Tako za živila kot za potrebščine smo določili lastne standarde kakovosti, ki pogosto močno presegajo zakonsko predpisane zahteve. Da bi jih izpolnili, sodelujemo s certificiranimi dobavitelji in zahtevamo, da so izdelki skladni s številnimi specifičnimi standardi kakovosti. Naši strokovnjaki za zagotavljanje kakovosti oblikujejo merila za preverjanje izdelkov in izberejo najboljše neodvisne inštitute, ki naše izdelke preverijo. Pomemben del našega nadzorovanja kakovosti je izbira dobaviteljev, zato sodelujemo s podjetji, ki prav tako kot mi brezkompromisno sledijo standardom kakovosti.

Preverjanje kakovosti izdelkov –  z lastni standardi zagotavljajomo visoko kakovost izdelkov

Preverjanje izdelkov zagotavlja visoko kakovost izdelkov pri HOFERju. Vse izdelke v naši ponudbi dvakrat ali trikrat temeljito preverimo, in to že veliko prej, preden jih najdete na naših policah. Konec koncev je HOFER zasluženo sinonim za najvišjo visoko kakovost po najnižjih cenah. V prodaji tako ni izdelka, čigar varnosti ne bi preverili neodvisni preskusni inštituti ali naš oddelek za nadzor kakovosti.

 

Kako potekajo naša interna preverjanja na področju tekstila, tehničnih izdelkov in živil, razkrije pogled v zakulisje

Naša testna kuhinja: kaj preverjamo?

Veččlanska ekipa vsak dan pripravi do 100 izdelkov, ki jih pokusijo in ocenijo posebej za to izšolani sodelavci. Namen pokušenj je vpeljava novih izdelkov lastnih blagovnih znamk na trg in zagotavljanje kar najvišje kakovosti. Naši strokovnjaki nove izdelke v fazi razvoja primerjajo s konkurenco in pokušajo izdelke iz stalne ponudbe najmanj enkrat letno ter tako zagotavljajo nespremenljivo visoko kakovost ponudbe. Poleg tega zaposlujemo tudi strokovnjake, ki redno pokušajo blago, kot je sadje in zelenjava, vino, kava, čokolada in siri, za kar so posebej izšolani.

Tehnični izdelki: preverjamo jih tudi sami

Poleg preverjanj, ki jih za nas opravljajo neodvisni preskusni laboratoriji in tehnični inštituti, številna testiranja izvajamo tudi sami. Med drugim preizkušamo, ali zmogljivost robotskega sesalnika ustreza standardom, ali je čas delovanja baterije prenosnega računalnika ustrezen ter ali se namizni vrtalnik med vrtanjem pregreva in porablja električno energijo v skladu s predpisanimi vrednostmi. Preverjamo tudi ergonomijo električnih in mehanskih izdelkov ter ali sta montaža in sestavljanje športnih naprav in pohištva kupcu prijazna. Posebno pozornost namenjamo preprosti uporabi in seveda neoporečni kakovosti. Da smo varnost naših izdelkov res temeljito preverili, dokazujejo mednarodno priznani znaki kakovosti, ki jih najdete na vseh izdelkih v naši ponudbi.

Vpogled v naša preverjanja tekstilnih izdelkov

Naša veččlanska ekipa za preverjanje tekstila opravlja testiranja tekstilnih izdelkov vseh vrst, pa naj gre za brisače, oblačila, posteljnino in celo obutev. Pri tekstilu med drugim meri površinsko maso blaga in tako ugotovi, ali je dobavitelj pri izdelavi izdelka uporabil dogovorjeni material. Strokovnjaki s povečevalnim steklom izvajajo še analizo osnovnih in votkovnih niti, pri čemer štejejo zanke in vrstice pri kosu oblačila na kvadratni centimeter. S tem preverijo, ali se je dobavitelj pri izdelavi dejansko držal dogovorjenega števila niti. 

Na koncu naši strokovnjaki preverijo tudi, ali se blago kosmati oz. mucka, kot radi rečemo. Dele blaga tisočkrat podrgnejo drug ob drugega in nato točkujejo nastalo podobo izdelka. Če je pri drgnjenju nastalo več kosmov, kot je še sprejemljivo, izdelek preverjanja ni opravil uspešno. Nazadnje mora tekstilni izdelek prestati še pranje v pralnem stroju. Če se pri tem razbarva ali spremeni obliko, ga sploh ne pošljemo v naše trgovine.