Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Osredotočenost na kupce – kakovost pri HOFERju

Našim kupcem zagotavljamo izdelke najvišje kakovosti po najnižjih cenah. Pri tem se osredotočamo na potrebe naših kupcev in našo stalno ponudbo oblikujemo tako, da vključuje skrbno izbran, usmerjen nabor izdelkov za vsakodnevno rabo. 

Celostno razumevanje kakovosti z mislijo na naše kupce

Naše celostno razumevanje kakovosti obsega varnost, zdravje in dobro počutje potrošnikov pa tudi okoljsko in socialno vzdržnost izdelkov in njihove proizvodnje. 

Kupcem želimo omogočiti zdrav in trajnosten življenjski slog ter premišljene nakupne odločitve, zato skrbimo za jasno in transparentno označevanje izdelkov.

Sledljivost izvora – od kje točno so naši izdelki?

Sledljivost izvora naših izdelkov nam je zelo pomembna, saj želimo našim kupcem zagotoviti transparentnost in kakovost. Da bi kupcem lahko ponudili izčrpne informacije o izvoru izdelkov, nenehno širimo ponudbo transparentno sledljivih izdelkov.

Platforma za preverjanje izvora živilskih in neživilskih izdelkov

Od kod pravzaprav izvirajo tekstilni izdelki? Iz katere države je meso, ki ga najdem na HOFERjevih prodajnih policah? Ali je riba, ki jo želim kupiti, res ulovljena trajnostno? Če ste si ta vprašanja že kdaj zastavili, boste z našim sistemom sledljivosti izvora izdelkov preprosto našli odgovore, ki jih iščete

Naša spletna platforma check-your-product.com združuje vse informacije za transparenten vpogled v izvor mesa, rib, tekstilnih izdelkov, izdelkov s sojo ter vina. Na njej lahko kupci s kodo za sledljivost, ki se nahaja na embalaži izdelkov, označenih s "CHECK YOUR PRODUCT", hitro in preprosto dostopate do podatkov o izvoru posameznih izdelkov. Podatki o izvoru so sicer navedeni tudi na etiketi ob oznaki CHECK YOUR PRODUCT. 

Pri HOFERju želimo s tem še enkrat jasno pokazati, da pri izdelkih visoke kakovosti ni skrivnosti.

Brez gensko spremenjenih organizmov (GSO)

Naši dobavitelji so  pogodbeno zavezani, da izdelki ne vsebujejo, sestojijo ali so izdelani iz GSO in da ne vsebujejo sestavin, ki bi bile izdelane iz GSO. Za zagotovitev tega so dolžni izvajati ustrezne preiskave.

Poleg tega si HOFER prizadeva za širitev ponudbe izdelkov, označenih z oznako slovenskega standarda »Pridelano/proizvedeno brez GSO« oz. tujega ekvivalentnega standarda. Stremimo k temu, da bi poleg naših ekoloških izdelkov tudi čedalje več naših konvencionalnih izdelkov nosilo to oznako. Skladnost z zahtevami oznake zagotavljajo pristojni nadzorni organi, dobavitelj pa mora na zahtevo podjetja HOFER predložiti ustrezna pojasnila in dokazila.

Izdelki brez škodljivih sestavin

Neuporaba škodljivih sestavin sodi k našemu zagotavljanju kakovosti, saj želimo, da naši kupci živila, tekstilne izdelke in potrebščine uporabljajo brez skrbi in pri tem uživajo. Stalni nadzor in razvoj kakovosti sestavin sta zato naši prednostni nalogi, ko gre za kakovost.

  • Odprava mikroplastike. Za povečanje čistilnega učinka mil in izdelkov za piling so pogosto uporabljeni drobni delci iz plastike, t. i. mikroplastika. Mikroplastika se v odpadnih vodah težko razgradi oz. filtrira ter posledično preide v našo prehranjevalno verigo. Pri HOFERju smo se zato že leta 2015 odpovedali uporabi mikroplastike v celotni ponudbi izdelkov za kozmetiko, telesno nego in nego dojenčkov pri vseh lastnih blagovnih znamkah. Nadomestili smo jo z naravnimi zrni za piling, na primer iz fino mletih mareličnih jedrc. Slednja dosegajo običajen čistilni učinek, a pri tem ne obremenjujejo okolja.
  • Umik aluminija pri dezodorantih in zobnih pastah. Aluminijeve spojine se že mnogo let na področju kozmetike uporabljajo kot antiperspiranti. V zadnjih letih se pojavlja vse več dokazov, da lahko imajo te snovi dolgoročne negativne učinke na naše zdravje. Kupcem, ki bi se jim radi izognili, ponujamo alternativo – dezodorante brez aluminijevih soli. Prav tako aluminijevih spojin ne nameravamo uporabljati pri zobnih pastah.