Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

ALDIjeva zaveza Detox

Leta 2015 se je poslovna skupina ALDI SÜD skupaj z 80 drugimi mednarodnimi modnimi trgovci na drobno zavezala uresničevanju ciljev kampanje Detox, ki jo je zasnovala organizacija Greenpeace. S postopkom zamenjave in izločanja smo znatno zmanjšali uporabo nevarnih kemikalij v naši proizvodnji oblačil in obutve.

V sodelovanju z ekipami iz celotne skupine smo vzpostavili ambiciozne standarde in uvedli celovit sistem ravnanja s kemikalijami na vseh ravneh dobavne verige. Tako smo izboljšali rezultate testiranja vzorcev odpadnih voda in blata ter povečali zmogljivost čiščenja tovarniške odpadne vode. Zelo učinkovit pregled naše dobavne verige nam prav tako omogoča, da podpremo strateške proizvodne obrate pri izpolnjevanju naših zahtev.

Še naprej bomo povečevali obseg svojih prizadevanj za preprečevanje nadaljnjih negativnih vplivov na okolje: od krepitve naše zavezanosti bolj trajnostnemu pridobivanju materialov do ozaveščanja o priložnostih za bolj trajnostno nakupovanje. To pomeni, da bomo spodbujali bolj trajnostne proizvodne postopke in trajnostne proizvode, ki bodo našim kupcem omogočili trajnostno potrošnjo.

Poslovna skupina ALDI SÜD je ena od 23 organizacij, vključenih v kampanjo »Boljše življenje na podlagi boljšega poslovanja« (Better Lives through Better Business), ki jo je predstavil Forum za potrošniško blago (Consumer Goods Forum) in jo pripravlja oddelek za komercialno produkcijo studia BBC StoryWorks.

Več informacij najdete tukaj.