Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Odgovorno ravnanje s surovinami na osnovi palme

HOFER se zavzema za odgovorno ravnanje s surovinami na osnovi palme. Palmino olje in olje iz palminih jedrc pridobivajo iz pulpe oz. jedrc oljne palme. Zaradi svojih posebnih lastnosti je palmino olje pomembna surovina za proizvodnjo izdelkov za vsakodnevno rabo in se tako pojavlja v različnih živilskih in neživilskih izdelkih.

Pridobivanje surovin na osnovi palme mora biti skrbno in premišljeno

Nasadi oljnih palm se razprostirajo v posebej občutljivih, tropskih predelih, zato želimo pri HOFERju  prevzeti odgovornost in aktivno prispevati k varstvu deževnega gozda in podnebja. Prepričani smo, da je potrebno s surovinami na osnovi oljne palme ravnati odgovorno ter tako zaščititi tropski deževni gozd, biotsko raznovrstnost in lokalno prebivalstvo.

HOFERjeva politika nabave palminega olja

Zaradi naštetih razlogov smo pri HOFERju za proizvajalce lastnih blagovnih znamk določili politiko nabave palminega olja, ki opredeljuje pomembne smernice in zahteve za odgovorno ravnanje s to surovino.

HOFERjeva ponudba izdelkov brez sestavin na osnovi palme

Pri podjetju HOFER smo si zadali cilj, da postopoma zmanjšamo uporabo palminih sestavin v izdelkih lastnih blagovnih znamk. Od začetka leta 2019 smo tako prenehali uporabljati sestavine na osnovi palme v izdelkih naše lastne bio blagovne znamke BIO natura. 

Prizadevanja za trajnostne palmine surovine

Poleg našega članstva v organizaciji RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) za ohranitev deževnega gozda poslovni skupini ALDI Nord in ALDI SÜD od leta 2017 spodbujata projekt malih kmetovalcev v Slonokoščeni obali, da bi zastavili smernice za pridobivanje trajnostnih palminih surovin. Skupaj z našim partnerjem, nevladno organizacijo Solidaridad, smo razvili projekt, ki se osredotoča na zaščito naravnih deževnih gozdov in okolju prijazne načine pridelave. V okviru projekta „RSPO Smallholder Support Fund“, namenjenega malim kmetom, organizacija Solidaridad omogoča intenzivno izobraževanje, ki bi naj opolnomočilo do 2.100 malih kmetov, da bi zaščitili svoje gozdove in kmetovali okolju prijazno in ob varčni uporabi virov.