Veganski/vegetarijanski izdelki

Čeprav smo Slovenci zapriseženi mesojedci, je med nami vse več tistih, ki se želimo vsaj občasno odpovedati izdelkom živalskega izvora. V HOFERju pri oblikovanju ponudbe vseskozi upoštevamo želje in potrebe naših kupcev, zato boste na policah naših trgovin našli čedalje širši nabor izdelkov za vegane, vegetarijance in vse, ki želite uživati manj mesa. Nekaj idej za pripravo slastnih vegetarijanskih in veganskih jedi boste našli tudi v naši kulinarični zakladnici.
Našo redno ponudbo pa občasno obogatimo tudi v sklopu tedenske posebne ponudbe.

Rastlinsko in slastno!

Pestro ponudbo vegetarijanskih in veganskih izdelkov nenehno dopolnjujemo, predvsem po zaslugi naših blagovnih znamk “Natur aktiv” in “Just Veg” pa postajajo ti izdelki tudi vse bolj priljubljeni. Mednje med drugim spadajo bio burgerji, bio namazi, bio tofu in vegetarijanski narezki.

Ljubitelji jedi z žara se boste poleti razveselili skrbno izbranih vegetarijanskih dobrot, kot so denimo naše vegetarijanske specialitete z žara.

Bodite pozorni na oznako “V”!

Da boste vegetarijanci in vegani v HOFERjevih trgovinah še lažje našli izdelke po svojem okusu, smo številne med njimi že označili z rumeno oznako “V”, certifikatom Evropske vegetarijanske unije (EVU). Gre za mednarodno zaščiteno oznako, ki jo pri označevanju izdelkov v HOFERju uporabljamo od leta 2013. S pomočjo spodnjih simbolov in opisov boste brez težav ugotovili, ali določen izdelek vsebuje sestavine živalskega izvora in katere so te sestavine.

Veganski izdelki

Veganstvo je najstrožja kategorija, saj veganski izdelki ne smejo vsebovati sestavin ali delov sestavin živalskega izvora, prav tako pri njihovi proizvodnji ne smejo biti uporabljene pomožne snovi, ki izvirajo iz živih ali mrtvih živali, torej tudi mleko, jajca ali med.

Ovo-vegetarijanski izdelki

Ovo-vegetarijanski izdelki vsebujejo jajca ali jajčne izdelke – jajčni izdelki so prav tako lahko uporabljeni kot dodatek pri proizvodnji, dovoljena pa je tudi uporaba medu kot sestavine. Ostali izdelki živalskega izvora, kot so meso, ribe, mleko ali mlečni izdelki, se ne smejo uporabljati niti kot sestavine niti kot pomožne snovi pri proizvodnji.

Lakto-vegetarijanski izdelki

Med sestavinami lakto-vegetarijanskih izdelkov se lahko znajdejo mleko in mlečni izdelki, ki se smejo uporabljati tudi pri proizvodnji. Kot sestavina se sme uporabljati tudi med. Ostala živila živalskega izvora, kot so meso, ribe, jajca ali jajčni izdelki, se ne smejo uporabljati niti kot sestavine niti kot pomožne snovi pri proizvodnji.

Lakto-ovo-vegetarijanski izdelki

Izdelki, ki so označeni kot ovo-lakto-vegetarijanski, ne smejo vsebovati sestavin, ki izvirajo iz mrtvih živali – npr. mesa, rib in pomožnih snovi pri proizvodnji –, vsebujejo pa jajca in jajčne izdelke ter mleko in mlečne izdelke.

Vegetarijanski izdelki

Izdelki, ki so označeni kot vegetarijanski, ne vsebujejo sestavin, ki izvirajo iz mrtvih živali, torej rib, mesa ali želatine. Uporaba medu kot izdelka živih živali je dovoljena.