Prvovrstna otroška hrana s sestavinami izključno iz biodinamičnega kmetijstva Demeter in/ali kontroliranega ekološkega kmetijstva

Ko luč sveta ugleda nov družinski član, prijetni vznemirjenosti ponavadi sledi velika odgovornost. Linija Natur aktiv Baby je iskrena dobrodošlica otročičku – skrbno izbrana hrana, proizvedena na najvišji možni ravni. Vsi želimo svojemu malčku ponuditi le najboljše, zato je bilo glavno vodilo pri projektu kakovost izdelka. Seveda je vse, kar je pripravljeno doma (iz bioloških sestavin), najboljša izbira. Žal pa nam tempo življenja narekuje drugačne rešitve. Da bo vaš malček užival zdravo in karseda kakovostno otroško hrano, smo nadvse skrbno razvili linijo otroške hrane s sestavinami iz izključno biodinamične pridelave in/ali kontroliranega ekološkega kmetijstva. Pri njeni zasnovi smo upoštevali svojevrstne potrebe dojenčka po hranilnih snoveh v posameznem starostnem obdobju.

Linija trenutno obsega otroške kašice, žitne in mlečne kaše ter začetno in nadaljevalno mleko. Najbolj obsežen je nabor kašic, s katerimi bodo dojenčki spoznali pristne naravne okuse. Izbirate lahko med široko ponudbo sadnih, sadno-žitnih, zelenjavnih in zelenjavno-mesnih obrokov najvišje kakovosti.

Prednosti izdelkov Natur aktiv Baby:

 • sestavine izhajajo iz biodinamičnega kmetijstva Demeter in/ali kontroliranega ekološkega kmetijstva,
 • so zagotovljeno brez gensko-tehnološko proizvedenih sestavin,
 • brez dodanega sladkorja*,
 • brez dodanih arom, barvil in brez konzervansov,
 • brez dodanega natrija ali soli,
 • brez glutena ali z nizko vsebnostjo glutena.

* Razen pri mlečni riževi kaši/mlečni riževi kaši z banano/zdrobovi kaši in nadaljevalnem mleku.

Predvsem pri žitaricah smo sledili načelom dobre prebavljivosti in smo zato vključili stare sorte žit, kot so oves, pira in riž. Vse kombinacije so brezglutenske ali z nizko vsebnostjo glutena, saj prav vsebnost glutena v prvih mesecih hranjenja lahko vpliva na razvoj različnih alergij.

Vsi izdelki bio linije Natur aktiv so pridelani okolju prijazno, brez uporabe škodljivih gnojil. Naši kmetovalci upoštevajo vsa načela ekološkega poljedelstva, da bi ohranili rodovitnost tal in biološko raznovrstnost ter preprečili razvoj bolezni in škodljivcev. Strogo sledijo tudi načelom odgovorne živinoreje, zato živali krmijo z ekološko krmo in skrbijo, da se v hlevih dobro počutijo ter se redno gibljejo na prostem.

Ponudba bo zadovoljila starše z najvišjimi merili pri izbiri kakovostne hrane za njihove malčke, hkrati pa ponudila tudi cenovno ugodno alternativo ostalim izdelkom.

Biodinamična pridelava

Glavno vodilo biodinamičnega načina kmetovanja je razumevanje, da tla, rastline, živali in človek delujejo v sozvočju, kot celota. Poleg tega biološko-dinamična metoda temelji na:

 • raznolikem kolobarjenju,
 • reji živali na vsaki kmetiji, če je to mogoče,
 • uporabi komposta,
 • obvezni uporabi zeliščnih biodinamičnih preparatov,
 • vključevanju kozmičnih ritmov,
 • neuporabi pesticidov in gensko spremenjenih organizmov.

Eden temeljnih ciljev biodinamike je oživljanje tal. Vitalna tla so namreč ključnega pomena za pridelavo rastlin, ki tvorijo uravnoteženo prehrano za telo in duha.

Demeter je zaščitena blagovna znamka izdelkov iz biološko-dinamične pridelave.

Ime je dobila po grški boginji plodnosti. Vsi izdelki Demeter izpolnjujejo zelo stroga merila kakovosti biološko-dinamične pridelave. Naši kmetovalci kmetije obravnavajo kot živ, celosten organizem, ki ima svoj naravni cikel. Upoštevajo tudi lastnosti posameznih vrst živali in rastlin. Živino krmijo pretežno s krmo z lastnih pašnikov in polj, iztrebke živali pa v obliki komposta uporabijo za gnojenje tal. Uporabljajo posebne preparate, narejene iz zdravilnih zelišč in živalskih ovojnic, ki spodbujajo rast in zorenje, pripomorejo pa tudi k razvijanju okusa. Na tla delujejo z energijo finih delcev, podobno kot homeopatski zdravilni pripravki. Te zeliščne preparati proizvedejo sami. Tudi setev prilagodijo biološkemu ritmu posamezne rastline. Neodvisne raziskave kažejo, da pri biološko-dinamičnem kmetovanju tla živijo in postajajo iz leta v leto rodovitnejša.