Lactofree – izdelki brez laktoze

Mlečni izdelki niso le okusni, temveč vsebujejo tudi pomembne vitamine in minerale. Med temi izstopa predvsem kalcij, ki ga potrebujemo za rast in razvoj kosti. Odrasli lahko več kot polovico dnevnih potreb po kalciju pokrijejo že z zaužitjem pol litra mleka na dan.

Žal mlečni izdelki ne ustrezajo vsakomur. Približno 15 do 20 % ljudi ima t. i. laktozno intoleranco, ki je pogosta preobčutljivost na živila. Vzrok za to je mlečni sladkor laktoza, ki je naravno prisoten v mlečnih izdelkih in lahko povzroča prebavne težave. Osebe z laktozno intoleranco ne proizvajajo dovolj encima laktaza, ki razgrajuje mlečni sladkor.

Rešitev so mlečni izdelki brez laktoze, pri katerih se mlečni sladkor s posebnim postopkom že vnaprej razgradi na najmanjše komponente. Zaradi tega načina obdelave imajo izdelki brez laktoze značilen, rahlo sladek okus, brez težav pa jih lahko uživajo tudi osebe z laktozno intoleranco.

Hofer pod svojo lastno znamko „lactofree“ ponuja obsežno izbiro izdelkov brez laktoze, med drugim tudi polmastno mleko, kislo smetano, skuto in sir. Hoferjevi izdelki brez laktoze so izdelani iz najboljšega mleka. Ponudbo naših izdelkov brez laktoze nenehno dopolnjujemo.