Opis

Opis

suho rdeče vino, 0,75 l

Škrlatno rdeč cuvée srednjega telesa s svetlejšimi odsevi odlikujejo čiste arome začimb in suhega sadja ter čist, saden okus, ki spominja na kakav in jagodičevje. Pri okušanju zaznamo dobro strukturo in dolžino. Za pripravo tega intenzivnega žametnega vina enologi skrbno izberejo najboljše sorte grozdja iz italijanskih vinskih regij, med drugim tudi sorte primitivo, kabernet, merlot in teroldego. Vinske trte teh sort rastejo na apnenčastih in prodnatih srednje trdih tleh. Cuvée razvije svoj značaj v sodih iz različnih vrst lesa, skriva pa pravo Italijo v malem, saj v njem zaznamo tako svež vonj hladnejšega severa kot tudi čuten vpliv italijanskega juga.

Pridelovalcu vina Grande Alberone so na 23. ocenjevanju vin v Berlinu pod pokroviteljstvom Mednarodne organizacije za trto in vino (OIV) podelili naziv najboljšega pridelovalca vin v Italiji.


Izdelke je mogoče kupiti samo v količinah, običajnih za gospodinjstva. Slike so simbolične in pri nekaterih izdelkih vključujejo dekoracijo ali predlog za serviranje. Cene so v evrih, vključujejo DDV in veljajo za izdelke brez dekoracijskih dodatkov. Pridržujemo si pravico do tehničnih in vizualnih sprememb.