Opis

Opis

Vino Superior je škrlatno rdeče barve z vijoličastimi odsevi. Vonj je čist, zaznati je mogoče blanširano sadje, češnje, rdeče jagodičevje in dimaste note. Okus je saden, sočen in rahlo marmeladen z opaznimi tanini ter s srednjo gostoto in dolžino.

Toro Loco je špansko vino, ki ga prideluje BVC Bodegas S. L., in izvira izključno iz regije Utiel-Requena. Regija leži na vzhodu Španije v pokrajini Valencia, ime pa je dobila po mestih Utiel in Requena. Trta, iz katere pridelujejo vino Toro Loco, uspeva na gričih na nadmorski višini med 600 in 800 m, kjer ima odlične pogoje za rast: blage zime, zelo vroča poletja s hladnimi nočmi in svež vetrič Solano, ki pihlja z morja.

 

Pridelovalcu vina Superior so na 21. ocenjevanju vin v Berlinu pod pokroviteljstvom Mednarodne organizacije za trto in vino (OIV) podelili zlato medaljo.


Prodaja samo v količinah, običajnih za gospodinjstva. Slike so simbolične. Steklena embalaža je nevračljiva, cene vključujejo vse dajatve. Cene so v evrih in vključujejo DDV. Za tekstovne in slikovne napake ne odgovarjamo.