Opis

Opis

suho rdeče vino, priznano tradicionalno poimenovanje, 1 l

Zaščitena metliška črnina PTP s priznanim tradicionalnim poimenovanjem je izjemno rdeče vino z izraženimi značilnostmi sort grozdja, tradicije in belokranjskega prostora. Pestra sestava sort je še dodatni kamenček v mozaiku njene visoke kakovosti. V njej je modra frankinja, ki ji da bogastvo okusa, saj je njen delež kar do 60-odstotni, vsebuje pa tudi najmanj 30 odstotkov žametne črnine, ki vinu podari prijetno aromo z vonjem po gozdnih sadežih. Razliko tvorijo ostale rdeče sorte grozdja, kot so portugalka, šentlovrenka in gamay.

Srebro za metliško črnino

Metliška črnina je bila zelo uspešna na strokovnem ocenjevanju VINO SLOVENIJA v sklopu sejma Agra v Gornji Radgoni, ki je eno najbolj prepoznavnih in vplivnih ocenjevanj vin v Sloveniji. Kakovost metliške črnine je bila leta 2015 nagrajena s srebrno medaljo.


Prodaja samo v količinah, običajnih za gospodinjstva. Slike so simbolične. Steklena embalaža je nevračljiva, cene vključujejo vse dajatve. Cene so v evrih in vključujejo DDV. Za tekstovne in slikovne napake ne odgovarjamo.