Zelenjavna rižota

Porcije: 4
Čas priprave: 20 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 2 žlici oljčnega olja CASTELLO
  • 250 g parboiled riža ALINO
  • 1 žlica paradižnikove mezge CARLONI
  • 150 ml suhega belega vina
  • približno 400 ml zelenjavne jušne osnove iz jušne kocke LE GUSTO
  • 1 žlička provansalskih zelišč LE GUSTO
  • 2 paradižnika
  • 1 bučka
  • 1 rumena paprika
  • 40 g sira Grana Padano znamke CUCINA NOBILE
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

V ponvi segrejemo oljčno olje in prepražimo na drobno sesekljano čebulo in česen. Dodamo riž in ga med stalnim mešanjem dušimo, da postekleni. Nato dodamo paradižnikovo mezgo in zalijemo z vinom. Med kuhanjem postopoma dolivamo jušno osnovo, riž pa vsakič rahlo premešamo. Po približno 12 minutah kuhanja na nizki temperaturi primešamo provansalska zelišča in zelenjavo, ki smo jo na drobno sesekljali. Čez 4 minute primešamo nariban sir grana padano, nato rižoto odstavimo s štedilnika in jo v pokriti posodi pustimo počivati 2 minuti. Preden postrežemo, jo po okusu začinimo s soljo in poprom.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!