
Veganski sladoledni metuljček
- Veganski sladoled:
- 250 g malin
- 1 zrela banana (100 g), narezana na koščke
- 200 ml kokosovega mleka ASIA
- 100 g sladkorja v prahu AGRAGOLD
- Dekoracija:
- 4 zobotrebci
- 4 borovnice
- 4 maline
- 2 banani
- preliv za sladoled GRANDESSA (po želji)
- poljuben posip (po želji)
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaV visoki posodi s paličnim mešalnikom dobro pretlačimo sadje, kokosovo mleko in sladkor v prahu. Mešanico zamrznemo po navodilih aparata za sladoled. Za metuljčka lahko uporabimo sladoled neposredno iz aparata ali pa ga do zaužitja v zaprti posodi hranimo v zamrzovalniku.
Pred serviranjem v zamrzovalniku dobro ohladimo 2 krožnika. Medtem na vsak zobotrebec nabodemo 1 borovnico in 1 malino. Krožnika vzamemo iz zamrzovalnika in na sredino vsakega postavimo olupljeno banano. 2 kepici sladoleda položimo desno in 2 levo od banane, tako da nastane metuljček. V vsako banano zapičimo 2 zobotrebca z jagodičevjem, da metuljčku dodamo tipalke. Po želji ju lahko okrasimo še s prelivom za sladoled in poljubnim posipom.
Namig: če želite metuljčka okrasiti vegansko, namesto preliva za sladoled in posipa uporabite sveže sadje.