Veganski sladoledni metuljček

Porcije: 2
Skupen čas: 60 min
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 40 min
Sestavine
Sestavine:
  • Veganski sladoled:
  • 250 g malin
  • 1 zrela banana (100 g), narezana na koščke
  • 200 ml kokosovega mleka ASIA
  • 100 g sladkorja v prahu AGRAGOLD
  • Dekoracija:
  • 4 zobotrebci
  • 4 borovnice
  • 4 maline
  • 2 banani
  • preliv za sladoled GRANDESSA (po želji)
  • poljuben posip (po želji)
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

V visoki posodi s paličnim mešalnikom dobro pretlačimo sadje, kokosovo mleko in sladkor v prahu. Mešanico zamrznemo po navodilih aparata za sladoled. Za metuljčka lahko uporabimo sladoled neposredno iz aparata ali pa ga do zaužitja v zaprti posodi hranimo v zamrzovalniku.

Pred serviranjem v zamrzovalniku dobro ohladimo 2 krožnika. Medtem na vsak zobotrebec nabodemo 1 borovnico in 1 malino. Krožnika vzamemo iz zamrzovalnika in na sredino vsakega postavimo olupljeno banano. 2 kepici sladoleda položimo desno in 2 levo od banane, tako da nastane metuljček. V vsako banano zapičimo 2 zobotrebca z jagodičevjem, da metuljčku dodamo tipalke. Po želji ju lahko okrasimo še s prelivom za sladoled in poljubnim posipom.

Namig: če želite metuljčka okrasiti vegansko, namesto preliva za sladoled in posipa uporabite sveže sadje.