Veganski cesarski praženec

Porcije: 2
Čas priprave: ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 4 žlice bio lanenih semen NATUR AKTIV
  • 12 žlic vode
  • 80 g gladke pšenične moke KORNGOLD
  • 1 čajna žlička pecilnega praška BELLA
  • 150 ml bio sojinega napitka NATUR AKTIV
  • kokosovo maslo NUSETT (za pečenje)
  • 1 žlica rozin sultanin HAPPY HARVEST
  • 2 žlici sladkorja v prahu DIAMANT
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Lanena semena zmeljemo v kavnem mlinčku in jih stresemo v posodo z vodo. Mešamo, da nastane želatinasta zmes.
Počasi dodajamo moko, pecilni prašek in sojin napitek ter pazljivo premešamo, da dobimo gladko maso.
V ne prevroči ponvi razpustimo kokosovo maslo. Prej pripravljeno maso zlijemo v ponev, po vrhu razporedimo rozine in pustimo, da se spodnja stran zlato zapeče.
Previdno obrnemo in zlato zapečemo še drugo stran.
Pečen praženec razkosamo z vilicami in potresemo s sladkorjem v prahu.