Veganska jota z ajdovimi žganci po receptu Barbarella Green Chef

Porcije: 8
Skupen čas: 50 min
Čas priprave: 10 min
Čas kuhanja: 40 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 3 žlice BIO ekstra deviškega oljčnega olja NATUR AKTIV
  • 1 čebula NATUR AKTIV
  • 3 stroki česna
  • 1 kg kislega zelja
  • 1 pločevinka rjavega fižola HAPPY HARVEST
  • 5 manjših krompirjev
  • ščepec mlete kumine LE GUSTO
  • sol in poper LE GUSTO
  • 1 čajna žlička paprike v prahu LE GUSTO
  • ščepec kajenskega popra
  • 1 lovorjev list LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Kislo zelje (ali mešanico s kislo repo) predhodno skuhajte in odstavite. Medtem v osoljenem kropu ločeno skuhajte olupljen in na kocke narezan krompir in ga na koncu malo pretlačite.

Čebulo in česen naseklajte ter prepražite na olivnem olju, dodajte kuhano zelje brez tekočine, krompir, fižol in vse začimbe, premešajte ter zalijte s tekočino, ki je ostala od zelja. Po potrebi dodajte še z vodo.

Joto kuhajte 20 minut, da se sestavine povežejo. Solite in poprajte po okusu. Postrezite z ajdovimi žganci.

Še več slastnih receptov si oglejte na @barbarellagchef.