Tortilje s pečeno muškatno bučo, šampinjoni in rdečim fižolom

Porcije: 2
Skupen čas: 45 min
Sestavine
Sestavine:
  • 2 večji polnozrnati pšenični tortilji
  • 3 pesti na majhne kocke narezane muškatne ali hokaido buče (brez lupine)
  • 6–8 šampinjonov
  • 1 pest rdečega fižola GARTENKRONE
  • 2 žlici grškega jogurta LYTTOS
  • 1 pest naribane topljive mocarele MILFINA
  • sol po okusu
  • poper LE GUSTO po okusu
  • polovica čajne žličke sladke paprike v prahu LE GUSTO
  • vejica bio svežega peteršilja NATUR AKTIV
  • 3–5 žlic bio oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Muškatno bučo in narezane šampinjone zmešamo z nekaj žlicami olja, soljo in poprom ter sladko papriko. Vsebino stresemo na pekač obložen s papirjem za peko in položimo v pečico segreto na 200 stopinj za 30 minut. Med peko zelenjavo občasno premešamo. Tortiljo položimo na večjo segreto ponev (srednja temperatura). Premažemo jo z žlico grškega jogurta, potresemo nariban sir in na spodnjo polovico dodamo pečeno zelenjavo ter fižol. Vse skupaj potresemo še s svežim peteršiljem in počakamo, da se sir stopi. Takrat tortiljo zapognemo čez nadev in jo preložimo na desko. Spečeno quesadillo zrežemo na tretjine in postopekponovimo ter tortilje čimprej postrežemo.