
Tortilje s pečeno muškatno bučo, šampinjoni in rdečim fižolom
Porcije:
2
Skupen čas:
45
min
Sestavine
Sestavine:
- 2 večji polnozrnati pšenični tortilji
- 3 pesti na majhne kocke narezane muškatne ali hokaido buče (brez lupine)
- 6–8 šampinjonov
- 1 pest rdečega fižola GARTENKRONE
- 2 žlici grškega jogurta LYTTOS
- 1 pest naribane topljive mocarele MILFINA
- sol po okusu
- poper LE GUSTO po okusu
- polovica čajne žličke sladke paprike v prahu LE GUSTO
- vejica bio svežega peteršilja NATUR AKTIV
- 3–5 žlic bio oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaMuškatno bučo in narezane šampinjone zmešamo z nekaj žlicami olja, soljo in poprom ter sladko papriko. Vsebino stresemo na pekač obložen s papirjem za peko in položimo v pečico segreto na 200 stopinj za 30 minut. Med peko zelenjavo občasno premešamo. Tortiljo položimo na večjo segreto ponev (srednja temperatura). Premažemo jo z žlico grškega jogurta, potresemo nariban sir in na spodnjo polovico dodamo pečeno zelenjavo ter fižol. Vse skupaj potresemo še s svežim peteršiljem in počakamo, da se sir stopi. Takrat tortiljo zapognemo čez nadev in jo preložimo na desko. Spečeno quesadillo zrežemo na tretjine in postopekponovimo ter tortilje čimprej postrežemo.