Sladek suši s sadjem in temno čokoladno omako

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 60 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za suši:
  • 180 g basmati riža ALINO
  • 1 žlica kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 350 ml kokosovega napitka ASIA SPECIALITIES
  • 50 g fine bele čokolade CHOCEUR
  • sadje po okusu, npr. kivi, mango, pomaranče, ananas
  • -----
  • Za čokoladno omako:
  • 125 ml vode
  • 100 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 175 g čokolade CHOCEUR Fairtrade “Peru” s 64 % kakava
  • 25 g čajnega masla MILFINA
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Suši: V loncu pri srednji temperaturi ob stalnem mešanju zavremo riž, sladkor in kokosov napitek. Nato znižamo temperaturo, pokrijemo in pustimo počivati približno 15 minut, da se okusi prepojijo. Medtem naribamo čokolado, sadje pa narežemo na tanjše rezine. Riž ohladimo in zmešamo z naribano čokolado. Oblikujemo majhne kupčke riža, ki jih obložimo z rezinami sadja.
Čokoladna omaka: V manjšem loncu pri nizki temperaturi segrevamo vodo s sladkorjem ter mešamo, dokler se sladkor ne raztopi. Čokolado narežemo na manjše kocke. Kocko za kocko počasi vmešamo v toplo vodo, da se vsaka posebej lepo raztopi. Nato po koščkih vmešamo še maslo. Čokoladno omako prelijemo v posodico in postrežemo k sadnemu sušiju.