
Skutni svaljki
Porcije:
4
Skupen čas:
55
min
Čas priprave:
50
min
Čas kuhanja:
5
min
Stopnja zahtevnosti:
srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- Za skutne svaljke:
- 250 g skute MILFINA
- 30 g čajnega masla MILFINA
- nastrgana lupinica pol bio limone znamke NATUR AKTIV
- 1 zavojček vaniljevega sladkorja BELLA
- 1 bio jajce NATUR AKTIV
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- 100 g ostre moke KORNGOLD
- -----
-
Za zabelo iz drobtin:
- 70 g čajnega masla MILFINA
- 150 g krušnih drobtin KORNGOLD
- 70 g sladkorja AGRAGOLD
- pol zavojčka vaniljevega sladkorja BELLA
- malo sladkorja v prahu AGRAGOLD
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaSkuto, maslo, nastrgano limonovo lupinico, vaniljev sladkor, jajce in malo soli zmešamo v gladko maso in pri tem postopoma dodajamo moko. Testo pokrijemo s folijo za živila in približno 30 minut pustimo počivati v hladilniku. Testo zvijemo v za palec debele zvitke, narežemo na približno 1,5 cm dolge kose in oblikujemo v svaljke, ki jih v slanem kropu kuhamo približno 5 minut. V ponvi stopimo maslo, dodamo drobtine, sladkor in vaniljev sladkor ter med praženjem mešamo, dokler mešanica ne dobi zlatorumene barve. Svaljke dobro odcedimo in povaljamo v maslenih drobtinah. Posujemo še s sladkorjem v prahu.