Skutni svaljki

Porcije: 4
Skupen čas: 55 min
Čas priprave: 50 min
Čas kuhanja: 5 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za skutne svaljke:
  • 250 g skute MILFINA
  • 30 g čajnega masla MILFINA
  • nastrgana lupinica pol bio limone znamke NATUR AKTIV
  • 1 zavojček vaniljevega sladkorja BELLA
  • 1 bio jajce NATUR AKTIV
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • 100 g ostre moke KORNGOLD
  • -----
  • Za zabelo iz drobtin:
  • 70 g čajnega masla MILFINA
  • 150 g krušnih drobtin KORNGOLD
  • 70 g sladkorja AGRAGOLD
  • pol zavojčka vaniljevega sladkorja BELLA
  • malo sladkorja v prahu AGRAGOLD
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Skuto, maslo, nastrgano limonovo lupinico, vaniljev sladkor, jajce in malo soli zmešamo v gladko maso in pri tem postopoma dodajamo moko. Testo pokrijemo s folijo za živila in približno 30 minut pustimo počivati v hladilniku. Testo zvijemo v za palec debele zvitke, narežemo na približno 1,5 cm dolge kose in oblikujemo v svaljke, ki jih v slanem kropu kuhamo približno 5 minut. V ponvi stopimo maslo, dodamo drobtine, sladkor in vaniljev sladkor ter med praženjem mešamo, dokler mešanica ne dobi zlatorumene barve. Svaljke dobro odcedimo in povaljamo v maslenih drobtinah. Posujemo še s sladkorjem v prahu.