Sirne kroglice z ledenko in prelivom iz granatnega jabolka

Porcije: 4
Skupen čas: ca. 50 min Čas priprave: Za počivanje preliva: 12 h
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za preliv iz granatnega jabolka:
  • pol granatnega jabolka
  • 60 ml belega balzamičnega kisa CASTELLO
  • 30 ml rastlinskega olja OSANA
  • kristalni sladkor AGRAGOLD
  • 1 žlička sladke gorčice
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • -----
  • Za sirne kroglice:
  • 30 g bučnih semen ISS ECHT STEIRISCH
  • 200 g namaza iz svežega sira MILFINA
  • 10 g peteršilja
  • 10 g drobnjaka
  • pol bio limone
  • 100 g kislega rženega kruha
  • pol glave solate ledenke
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Preliv iz granatnega jabolka:
Iz granatnega jabolka odstranimo zrna in jih čez noč pustimo v balzamičnem kisu. Kis, olje, vodo, sladkor, gorčico, sol in poper zmešamo v preliv.

Sirne kroglice:
Bučna semena na drobno nasekljamo. Namaz iz svežega sira in bučna semena zmešamo, dodamo sesekljan peteršilj in drobnjak ter nastrgano limonino lupino ter solimo in popramo. Oblikujemo kroglice in jih za 5 minut postavimo v zamrzovalnik. Medtem rženi kruh fino zmeljemo in v drobtinah povaljamo kroglice iz svežega sira.
Ledenko operemo in narežemo na trakce. Prelijemo jo s prelivom in postrežemo skupaj s kroglicami iz svežega sira ter svežimi zrni granatnega jabolka.