
Popečeni jajčevci v plaščku iz drobtin, lešnikov in bazilike
Porcije:
4
Skupen čas:
35
min
Čas priprave:
20
min
Čas kuhanja:
15
min
Stopnja zahtevnosti:
srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- 10 g sveže bazilike
- 80 g lešnikov HAPPY HARVEST
- nekaj žlic oljčnega olja CASTELLO
- sok pol limone
- 300 g jajčevcev
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- 2 žlici krušnih drobtin KORNGOLD
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaOprano in osušeno baziliko osmukamo, nato lističe skupaj z lešniki, 2 žlicama oljčnega olja in limonovim sokom temeljito zdrobimo v električnem sekljalniku. Jajčevce narežemo na približno 1 cm debele kolobarje, jih rahlo posolimo in za približno 10 minut odložimo na papirnato brisačo. Dobro osušene pokapljamo z malo oljčnega olja, jih spečemo na žaru in položimo v pekač, ki je primeren za peko na žaru. V pripravljen drobljenec vmešamo še krušne drobtine in z njim posujemo jajčevce. Še enkrat popečemo na pokritem žaru.